De Baat (2e)

Nieuwe locatie ’t Kabouterhuis in Amstelveen belangrijk voor Aalsmeer


Geplaatst op: 10 augustus 2011

Sinds begin juli heeft Medisch Orthopedagogisch Centrum 't Kabouterhuis een nieuwe vestiging in de regio Amstelland.
Daarmee kunnen meer jonge kinderen met gedragsproblemen en hun ouders dichter bij huis worden geholpen. Ook kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart kunnen nu naast ‘t Kabouterhuis in Hoofddorp ook terecht in de vestiging aan de Marne in Amstelveen bij Kinderdagverblijf KinderRijk. Op dit moment zijn er 28 jonge kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart in behandeling bij 't Kabouterhuis.

Verwijzing
Soms maken ouders of verzorgers zich zorgen over het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Sommige kinderen zijn druk, praten nog niet of gaan moeilijk met andere kinderen om. Ook gaat opvoeden niet altijd vanzelf. Ouders die tegen problemen aanlopen kunnen op verwijzing van huisarts, Loket Vroeghulp of Bureau Jeugdzorg terecht bij 't Kabouterhuis. De professionals van 't Kabouterhuis werken dan samen met de ouders en de school of het kinderdagverblijf aan de optimale ontwikkeling van het kind.

't Kabouterhuis
In Amstelveen richt het Medisch Orthopedagogisch Centrum't Kabouterhuis zich met name op hele kleine kinderen van 0 tot 4 jaar. Hoe eerder er begonnen wordt met de behandeling des te eerder hebben kinderen daar profijt van en kan erger worden voorkomen. Het streven is dat kinderen zo veel mogelijk op hun eigen vertrouwde school of kinderdagverblijf kunnen blijven en daarnaast in 't Kabouterhuis extra ondersteuning krijgen. Diagnostiek en behandeling zijn daarbij gericht op het kind, de ouders én de leerkrachten.

Regiomanager Annelies de Leeuw: "Bij 't Kabouterhuis zijn wij gespecialiseerd in de ontwikkeling en het gedrag van jonge kinderen. Wij zoeken eerst uit wat er aan de hand is en werken daarna samen met de ouders aan een oplossing, zodat opvoeden weer leuk wordt. Ons zorgaanbod is breed. Zo bieden we preventieve hulpprogramma's die aansluiten bij de hulpvraag van kinderdagverblijven, scholen en centra voor jeugd en gezin (CJG). Daarnaast leveren we ook intensievere hulpprogramma's, met diagnostiek en behandeling bij gezinnen thuis of in de vorm van dagbehandeling (met of zonder onderwijs)'.

Werkbezoek
De Aalsmeerse wethouder Jeugd Ulla Eurich bracht afgelopen week een werkbezoek aan de nieuwe vestiging in Amstelveen. Zij was onder de indruk van de multidisciplinaire aanpak van ‘t Kabouterhuis, waarbij niet alleen de verpleegkundige, de orthopedagoog, de fysiotherapeut en als het nodig is de medisch specialist betrokken worden, maar ook de ouders en de leerkrachten. Wethouder Eurich: "Het mooie is dat MOC ‘t Kabouterhuis de zorg niet overneemt maar met haar ondersteuning op maat juist de eigen kracht van ouders en leerkrachten versterkt. Dan krijgt het kind in zijn vertouwde omgeving niet alleen wat het nodig heeft, maar zijn hulptrajecten ook veel korter. Ik ben bijzonder blij met deze nieuwe vestiging van 't Kabouterhuis in Amstelveen."

Meer informatie over 't Kabouterhuis is te vinden op de website www.kabouterhuis.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe locatie ’t Kabouterhuis in Amstelveen belangrijk voor Aalsmeer

Sinds begin juli heeft Medisch Orthopedagogisch Centrum 't Kabouterhuis een nieuwe vestiging in de regio Amstelland. Daarmee kunnen meer jonge kinderen met gedragsproblemen en hun ouders dichter bij huis worden geholpen. Ook kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart kunnen nu naast ‘t Kabouterhuis in Hoofddorp ook terecht in de vestiging aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: