Hollandse Avond 2022
AutoMaatje voor vervoer naar de vaccinatielocatie

AutoMaatje voor vervoer naar de vaccinatielocatie


Geplaatst op: 6 december 2021

Heeft u een oproep ontvangen voor de boostervaccinatie tegen corona maar weet u niet hoe bij de priklocatie te komen? ANWB AutoMaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Tegen een kilometervergoeding van 30 cent per kilometer worden mensen door een vrijwillige chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming gebracht - en weer terug naar huis uiteraard.

“Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming komen”, zegt Huib Vogelaar van ANWB AutoMaatje Uithoorn. “Met deze ritten zorgen we voor geruststelling over het vervoer naar de priklocaties. Als iemand een vervoersprobleem heeft naar de vaccinatielocatie, kan ANWB AutoMaatje een uitkomst zijn.”

Deelnemers van de vervoerservice hoeven geen lid te zijn van de ANWB. Ze moeten wel inwoner van de gemeente Uithoorn zijn. Tijdens het eerste telefoontje is er een gesprekje om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Daarna wordt de rit ingepland waarbij wordt gezocht naar een chauffeur die het dichtst in de buurt woont en tijd heeft.

Wie voor de boostervaccinatie een beroep wil doen op deze service, kan zich aanmelden bij ANWB AutoMaatje Uithoorn via 0297-303 103 (maandag t/m donderdag van 9 tot 12 uur) of automaatje@uithoornvoorelkaar.nu . Chauffeurs die zich als vrijwilliger willen aanmelden, kunnen zich hier ook aanmelden. Meer informatie vindt u op www.automaatje-uithoorn.nl 

Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit ontsmet.


Laatst bewerkt op: 6 december 2021 10:53

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

AutoMaatje voor vervoer naar de vaccinatielocatie

Heeft u een oproep ontvangen voor de boostervaccinatie tegen corona maar weet u niet hoe bij de priklocatie te komen? ANWB AutoMaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Tegen een kilometervergoeding van 30 cent per kilometer worden mensen door een vrijwillige chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: