Hollandse Avond 2022
Weer buslijn vervallen in Mijdrecht

Weer buslijn vervallen in Mijdrecht


Geplaatst op: 9 december 2021

In de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer, die a.s. zondag 12 december ingaat, is de populaire verbinding met Connexxion bus 340 van R-Net van Uithoorn naar Mijdrecht geschrapt. Ook Syntus snijdt in het netwerk. Zo rijdt bus 130 vanaf komende week niet langer van Mijdrecht naar Uithoorn busstation, maar slechts tot Uithoorn Centrum. Wie een verder gelegen bestemming heeft, moet hier overstappen op buurtbus 526 naar Uithoorn Busstation, of die route te voet afleggen. Scholieren, studenten en forenzen worden zwaar gedupeerd door de nieuwe dienstregeling.

Het inkorten van de route van Connexxion bus 340 is bezuinigingsmaatregel die wordt veroorzaakt door lagere reizigersaantallen in de coronaperiode. Aan de situatie in Uithoorn liggen werkzaamheden aan de Uithoornlijn ten grondslag, waardoor de busbaan tussen Uithoorn-Centrum en het busstation gedurende 7 maanden niet kan worden gebruikt. “Voor mijn studerende kinderen in zowel Amsterdam als in Leiden is dit niet leuk en haast niet te doen,” reageerde een verontruste inwoner, doelend op de extra overstap en de toegenomen reistijd.

De gemeente overlegt momenteel met de Provincie Utrecht, die verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in De Ronde Venen. De gemeente vindt het niet acceptabel dat er de komende maanden (vanaf januari) geen rechtstreekse verbinding is tussen Mijdrecht en Uithoorn Busstation en verwachten van de Provincie dat zij met een oplossing komen, zo is gemeld aan inwoners die contact opnamen met de gemeente over de situatie in de nieuwe dienstregeling. Zij kregen ook de vraag om hun opmerkingen ook rechtstreeks aan de provincie Utrecht te sturen om daarmee de inzet voor een acceptabele tijdelijke oplossing te ondersteunen.

Inwoners zijn een petitie gestart. Klik hier om deze te ondertekenen. 

Tekst: Rob Isaacs - De Groene Venen


Laatst bewerkt op: 9 december 2021 19:22

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Weer buslijn vervallen in Mijdrecht

In de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer, die a.s. zondag 12 december ingaat, is de populaire verbinding met Connexxion bus 340 van R-Net van Uithoorn naar Mijdrecht geschrapt. Ook Syntus snijdt in het netwerk. Zo rijdt bus 130 vanaf komende week niet langer van Mijdrecht naar Uithoorn busstation, maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: