001 - Hema
Gratis workshops kalligraferen voor kinderen en tieners bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Gratis workshops kalligraferen voor kinderen en tieners bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen


Geplaatst op: 10 december 2021

In de kerstvakantie organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) twee gratis workshops voor jongeren. Op woensdag 29 december vindt van 10.30-12.00 uur de workshop kalligraferen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar plaats. Diezelfde middag wordt van 14.00-15.30 uur de workshop kalligraferen voor tieners van 13 t/m 16 jaar gehouden. Tijdens deze workshops maken kinderen een mooie vlaggenlijn met sierlijke letters en maken tieners een gekalligrafeerde letter in perspectief met verf.

Voor kinderen en tieners die van knutselen, tekenen en creativiteit houden zijn deze workshops ideaal. Onder leiding van docente Robin Kuhlemeier maken kinderen kennis met kalligrafie en mooie voorbeelden uit het archief. Ze gebruiken deze mooie sierlijke letters om een vlaggenlijn te maken en gaan ook aan de slag met een kaartje om te versturen, misschien wel met een mooie nieuwjaarswens? ‘s Middags leren de tieners een moderne variant van kalligrafie. Na het tekenen van een grote letter in perspectief gaan ze in de weer met verf. Door de verf en het kleurgebruik gaat het lijken alsof de letter van het papier afspringt!

Het RHCVV begon afgelopen zomervakantie met de workshops voor kinderen. ‘Dit bleek een groot succes te zijn.’ Zegt Suzanne Lekkerkerker, medewerker Erfgoed en Educatie bij het RHCVV. ‘In de herfstvakantie hebben wij weer een workshop aangeboden. Toen kregen wij het idee dit ook voor tieners te organiseren.’  De workshops voor kinderen en tieners zijn een leuke manier om voor het eerst kennis te maken met archieven.   

Praktische informatie

De workshops worden gegeven in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (Schepersweg 6e Breukelen, in het Cultuurhuis). Op woensdag 29 december wordt de workshop kalligraferen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar gehouden van 10.30-12.00 uur. De workshop voor tieners van 13 t/m 16 jaar wordt diezelfde dag gehouden, van 14.00-15.30 uur. De workshops zijn gratis, meld je van tevoren wel even aan via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl. Er is een maximumaantal plaatsen beschikbaar voor beide workshops. Let op: voor tieners van 13 t/m 16 jaar is het verplicht bij deelname een coronatoegangsbewijs te kunnen tonen. Dit is niet verplicht voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Wij nemen alle voorzorgen omtrent corona om beide workshops veilig te laten verlopen.

Over het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV)
Als regionaal archief bewaart en beheert het RHCVV de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt en Weesp. Daarnaast beheert het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. Op de studiezalen in Breukelen en Weesp kun je drie dagen per week terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Voor meer informatie: www.rhcvechtenvenen.nl


Laatst bewerkt op: 10 december 2021 15:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis workshops kalligraferen voor kinderen en tieners bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

In de kerstvakantie organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) twee gratis workshops voor jongeren. Op woensdag 29 december vindt van 10.30-12.00 uur de workshop kalligraferen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar plaats. Diezelfde middag wordt van 14.00-15.30 uur de workshop kalligraferen voor tieners van 13 t/m … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: