Provincie Utrecht vertrouwt op financiële daadkracht De Ronde Venen


Geplaatst op: 10 augustus 2011

De provincie Utrecht heeft het vertrouwen uitgesproken dat de financiële situatie van de gemeente De Ronde Venen tijdig weer in evenwicht is. Tot het einde van het jaar blijft de gemeente, vanwege het huidige financiële tekort op de begroting, onder financieel toezicht van de provincie.

De heer Van Lunteren, gedeputeerde van de provincie, uitte zijn blijk van vertrouwen tijdens een bezoek aan de gemeente op 2 augustus jl. over de begroting. Met een afvaardiging van gemeenteraadsleden sprak hij over de financiële situatie en informeerde hen over het voorgenomen besluit van de provincie om De Ronde Venen onder preventief financieel toezicht te houden. De Ronde Venen stond vanwege de herindeling reeds onder financieel toezicht. Vanwege het begrotingstekort van € 1,8 miljoen voor 2011 handhaaft de provincie het toezicht tot het einde van dit jaar. Als de begroting weer in evenwicht is, verandert vanaf 2012 de status van toezicht weer in het gebruikelijke toezicht achteraf door de provincie.

Het provinciale besluit komt niet als een verrassing voor de gemeente De Ronde Venen. In februari heeft de gemeenteraad de begroting voor 2011 met het begrotingstekort vastgesteld. "Op het moment dat we de begroting naar provincie stuurden, wisten we al dat het preventieve financiële toezicht gehandhaafd zou blijven. We zijn druk bezig de gemeentelijke financiën weer op orde te krijgen en zijn door de voorgenomen bezuinigingen daar ook voor een groot deel in geslaagd. Voor nu is het prettig om bevestigd te krijgen dat we op koers zitten", aldus Pieter Palm, wethouder Financiën.

Om de financiële problematiek weer op orde te krijgen, zijn bij de Voorjaarsnota 2011 door het college ingrijpende maatregelen voorgesteld. De uitgewerkte bezuinigingen brengen het begrotingstekort terug met tachtig procent. Momenteel wordt er gewerkt aan de resterende twintig procent. In het najaar worden aanvullende bezuinigingsvoorstellen aan de gemeenteraad voorgelegd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Provincie Utrecht vertrouwt op financiële daadkracht De Ronde Venen

De provincie Utrecht heeft het vertrouwen uitgesproken dat de financiële situatie van de gemeente De Ronde Venen tijdig weer in evenwicht is. Tot het einde van het jaar blijft de gemeente, vanwege het huidige financiële tekort op de begroting, onder financieel toezicht van de provincie. De heer Van Lunteren, gedeputeerde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: