Huif
Eerste bekers voor JuudsDanceCentre

Eerste bekers voor JuudsDanceCentre


Geplaatst op: 12 december 2021

Afgelopen zondag 12-12 was het eindelijk zo ver, na anderhalf jaar online wedstrijden dansen, vond de eerste fysieke wedstrijd weer plaats met vier teams van JuudsDanceCentre bij WeKnowYouCanDance in Noordwijk. Uiteraard met allerlei aanpassingen conform de heersende corona maatregelen mocht en kon de wedstrijd doorgaan met publiek.

’s Morgens was het team van D-Maniacs al vroeg aanwezig in Noordwijk, in show 1 mochten zij het spits afbijten. Met de nodige gezonde zenuwen maakten ze zich klaar: kostuums, haren en make up in orde maken daarna in de foyer nog even kort oefenen.
In hun categorie was de concurrentie erg groot, met veel teams en een hoog niveau dans.
D-Maniacs was als laatste aan de beurt voor de jury, als net startend team voor de eerste keer echt op het podium was dat wel heel erg spannend na al die andere goede teams. Eenmaal op het podium leek het of alle zenuwen waren verdwenen, want ze lieten hun dans perfect zien. Met heel veel plezier, iedereen op de juiste plek werd de choreo vol overgave gedanst, wat een feestje op het podium. Dit ontging de jury niet, dus zij werden beloond met een mooie 3e plaats. Echt verdiend voor jullie stoere optreden met de stokken.

In show 3 waren de andere 3 teams van JuudsDanceCentre te bewonderen. Formation en Definition dansten in dezelfde categorie. Doordat alles in een hoog tempo achter elkaar doorliep, werd Formation kort na binnenkomst al snel geroepen om klaar te staan, want zij waren de eerste van hun categorie. Nog niet alle haren perfect en klaar maar toch maar richting podium, gelukkig wel de kostuums al aan en de make-up gedaan. Door allerlei omstandigheden had Formation helaas niet de perfecte voorbereiding gehad voor deze wedstrijd, dus ze waren extra zenuwachtig. Maar wat hebben de meiden zich hier goed doorheen geslagen, de choreo van de Lady Gagamix ging goed, ze stonden er alsof ze alle trainingen gewoon hadden gehad. Vol enthousiasme en plezier lieten ze hun dans zien aan de jury, alle bewegingen afgemaakt, pirouettes goed gedraaid, nu maar afwachten wat de jury voor punten had gegeven.
Definition stond inmiddels al klaar in de gang bij de coulissen toen Formation afliep. In dit team waren er een aantal nieuwe meiden die nog nooit een wedstrijd op een podium hadden gedanst. Een wedstrijd is altijd spannend, maar voor zo’n eerste keer is de spanning toch net even wat meer. Het plezier straalden er zeker vanaf, de J-Lomix presenteerden ze heel goed, hier en daar misschien een klein foutje, maar voor de eerste keer zag het er erg netjes uit. Wederom afwachten wat de jury van hun performance vond, want eerst mocht de categorie van X-plosion nog dansen voordat de prijzen zouden worden verdeeld.

De samenstelling van het team X-plosion was dit jaar ook helemaal nieuw. Door ziekte waren ze helaas niet compleet vandaag, dus af en toe een lege plek in de choreo was helaas niet te vermijden. Toch hebben de meiden alles uit de kast gehaald om hun dans zo goed mogelijk te laten zien, van een sexy start, geleidelijk opbouwend naar een knallend einde, alles kwam voorbij. Dat ze er plezier in hadden om eindelijk op een echt podium te staan was duidelijk te zien. Nadat zij als allerlaatste van hun categorie aan de beurt waren geweest, volgde direct de prijsuitreiking van de diverse categorieën. 

Eerst categorie 5 Freestyle waar Definition en Formation in hadden gedanst, nadat de 3e plaats was opgenoemd dachten de groepen dat ze geen kans meer maakten. De concurrentie was heel goed en divers, behoorlijk wat modern/jazzstijl kwam helaas voorbij terwijl de categorie toch echt freestyle was. 

Maar de tweede plaats werd genoemd en deze was voor Formation, supergoed gedaan meiden! De jury had hen dus zien stralen en hen beloond met een beker. Daarna de uitslag van categorie 4 van X-Plosion.

Definition en X-Plosion zijn ondanks hun goede optredens net buiten de prijzen gevallen, dit keer geen beker mee naar huis voor hen, maar de ervaring en het genieten op het podium met echt publiek pakt niemand  meer van hen af. Op naar de volgende wedstrijd, dat beloofd veel moois met deze teams.

Laatst bewerkt op: 12 december 2021 20:59

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste bekers voor JuudsDanceCentre

Afgelopen zondag 12-12 was het eindelijk zo ver, na anderhalf jaar online wedstrijden dansen, vond de eerste fysieke wedstrijd weer plaats met vier teams van JuudsDanceCentre bij WeKnowYouCanDance in Noordwijk. Uiteraard met allerlei aanpassingen conform de heersende corona maatregelen mocht en kon de wedstrijd doorgaan met publiek. ’s Morgens was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: