Hollandse Avond 2022
De ‘Sportkaart van Uithoorn’

De ‘Sportkaart van Uithoorn’


Geplaatst op: 15 december 2021

Een van de doelstellingen van het Sportakkoord van Uithoorn is dat iedere inwoner van de gemeente Uithoorn kan sporten en bewegen. Een totaal overzicht van het aanbod in de gemeente ontbreekt echter nog. Daarom wordt een inventarisatie uitgevoerd van alle sport- en beweegactiviteiten in de gemeente. Sportadviseur Erik Leus van de gemeente: “We roepen alle aanbieders, groot en klein, op om zich aan te melden voor opname op de ‘Sportkaart van Uithoorn’.”

 

Sportadviseur Leus: In Uithoorn en De Kwakel zijn veel partijen actief met sport en bewegen. We willen het totale aanbod in kaart brengen. Veel van de sportverenigingen, commerciële sportaanbieders kennen we natuurlijk al. Net als de regionale en landelijke initiatieven van het Ministerie van VWS en de provincie. De gemeentelijke activiteiten zoals Wandelen met Alzheimer van Mantelzorg & Meer en het Wandelplan van Amstelland Zorg. Maar ook particuliere initiatieven horen erbij, zoals de fietstraining voor ouderen die UWTC organiseert. En de dansactiviteiten in een buurthuis. Als alle partijen, groot en klein, in beeld zijn, is het veel beter mogelijk om hun ideeën en activiteiten met elkaar te verbinden en te faciliteren. Een laagdrempelig en stimulerend aanbod voor iedereen in Uithoorn en De Kwakel die wil sporten of bewegen voor een lang, gezond en zelfstandig leven.”

Online-platform

Bureau KYBYS is tot en met januari volgend jaar bezig met de brede inventarisatie van het sport- en beweegaanbod in de gemeente Uithoorn. Die inventarisatie moet uiteindelijk leiden tot de inrichting van een online-sportplatform waarop iedereen kan zien wat er te doen is en wie ze kunnen benaderen om mee te doen: de Sportkaart van Uithoorn.

Meer weten? Aanmelden?

De inventarisatie loopt tot en met januari 2022. Wilt u uw sport- en beweegactiviteit aanmelden? Neem contact op met Maartje Geurtz van KYBYS, via sportplatformuithoorn@kybys.nl. Of kijk op www.uithoorndenktmee.nl/sportakkoord.


Laatst bewerkt op: 15 december 2021 08:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De ‘Sportkaart van Uithoorn’

Een van de doelstellingen van het Sportakkoord van Uithoorn is dat iedere inwoner van de gemeente Uithoorn kan sporten en bewegen. Een totaal overzicht van het aanbod in de gemeente ontbreekt echter nog. Daarom wordt een inventarisatie uitgevoerd van alle sport- en beweegactiviteiten in de gemeente. Sportadviseur Erik Leus van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: