Hollandse Avond 2022
Ronde Venen Belang presenteert vanaf grote hoogte  verkiezingsprogramma: “Hart voor de inwoner!”

Ronde Venen Belang presenteert vanaf grote hoogte verkiezingsprogramma: “Hart voor de inwoner!”


Geplaatst op: 15 december 2021

Ronde Venen Belang heeft afgelopen weekend het verkiezingsprogramma “Hart voor de inwoner!” gepresenteerd. Vanaf grote hoogte overhandigde lijsttrekker Maarten van der Greft het programma aan campagneleider en kandidaat raadslid Marcelle Buitendam. De kompastoren in Mijdrecht was het decor van deze symbolische overhandiging. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over De Ronde Venen, passend bij het toppuntenplan van RVB.

De Kompastoren

In Mijdrecht staat al sinds 1937 een opmerkelijk oriëntatiepunt: de vierkante watertoren aan de Industrieweg, inmiddels omgedoopt tot ‘Kompastoren’. Vanwege zijn bijzondere vorm is het een rijksmonument, ook omdat het waterreservoir niet rond is maar kubusvormig. Het is alweer bijna tien jaar terug dat Yourick Fokker van Raak Ontwikkeling voor de Kompastoren in Mijdrecht een tweede leven had bedacht. Sinds kort is de verbouwing afgerond en heeft de toren na 15 jaar eindelijk weer een passende bestemming. 

Verbinder en ontwikkelaar Yourick Fokker: “Net zoals RVB hart voor de inwoner heeft heb ik een hart voor bijzonder vastgoed, ik had dit graag sneller gerealiseerd.

Laten we vergaderen op hoogte en afspraken maken hoe we sneller de belangen van inwoners op het gebied van wonen, werken recreëren met elkaar in gang kunnen zeten. Ik kijk er naar uit om straks Rondeveense bedrijven en inwoners in de toren te mogen verwelkomen! ”

Verkiezingsprogramma

Ronde Venen Belang heeft deze bijzonder locatie gekozen voor de presentatie van het verkiezingsprogramma, omdat dit goed past bij de uitgangspunten van RVB. In het verkiezingsprogramma heeft RVB tien toppunten benoemd waarmee men de verkiezingen ingaat. Nadat alle traptreden waren beklommen kon bovenin de toren het verkiezingsprogramma worden gepresenteerd. Tien toppunten vanaf grote hoogte voor onze inwoners! 

Campagneleider en kandidaat raadslid Marcelle Buitendam: “Sinds de vorige verkiezingen hebben wij veel tijd gestoken in direct contact met inwoners met als doel te weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving. Het resultaat is het verkiezingsprogramma “Hart voor de inwoner” welke wij met veel trots presenteren. De komende periode zal ons lokale geluid nog sterker klinken. Als inwonerspartij hebben wij samen met onze inwoners veel successen geboekt. Recent de meest aansprekende: géén windturbines in onze mooie gemeente! RVB staat naast je!

Lijsttrekker Maarten van der Greft vult aan: “RVB is een echte lokale inwonerspartij. Onze manier van politiek bedrijven is van de nuchtere soort. RVB is niet links, niet rechts, maar een echte lokale partij met oplossingsgerichte “ombudspolitiek” die opkomt voor de belangen van de eigen inwoners. Wij kiezen vanuit gezond verstand en stellen daarbij één kernvraag aan onszelf: wat is het beste voor onze inwoners?

Tien toppunten

Wat is beste voor onze inwoners? Dit betekent volgens RVB het invoeren van een lokaal referendum, alleen dan praten inwoners echt mee. Dat RVB de woonkansen voor eigen inwoners wil vergroten. Er moet worden gebouwd in onze gemeente: passende huisvesting voor jong en oud waarbij eigen inwoners voorrang krijgen bij nieuwbouwwoningen en het toewijzen van huurwoningen. Onze inwoners hebben niets aan doorgeslagen klimaatambities uit Den Haag, daarom geen windturbines in de gemeente en niet gedwongen van het aardgas af. Als het aan RVB ligt gaan dure en onverstandige afvalplannen in de afvalbak en gaan inwoners niet betalen per leging of per kilo.

Onze inwoners verdienen zorg en ondersteuning op maat, waarbij de kosten voor de gemeente streng moeten worden bewaakt zodat geld dat voor de zorg is bestemd, daadwerkelijk naar de zorg gaat. Voor onze inwoners is de eigen leefomgeving zeer belangrijk. Inwoners moeten weer blij worden van de eigen buurt. Het groenonderhoud moet worden verbeterd en onveilige (verkeer)situaties moeten worden aangepakt. RVB wil inzetten op het behoud van basisvoorzieningen zoals winkels, scholen, dorpshuizen, bibliotheken en zorg dichtbij huis. Dit alles onder de voorwaarde van solide financieel beleid, waarbij de OZB geen melkkoe van de gemeente moet zijn.

Verkiezingscampagne

De tien toppunten en het verkiezingsprogramma zijn na te lezen via www.rondevenenbelang.nl. Volg RVB via social media om op de hoogte te blijven. De komende verkiezingscampagne komt RVB met genoeg bijzondere acties om het verkiezingsprogramma “Hart voor de inwoner!” onder de aandacht te brengen. RVB wil de komende gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij worden in de gemeenteraad. Er is maar één echte inwonerpartij in onze mooie gemeente en dat is Ronde Venen Belang. RVB staat naast je!


Laatst bewerkt op: 15 december 2021 11:01

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ronde Venen Belang presenteert vanaf grote hoogte verkiezingsprogramma: “Hart voor de inwoner!”

Ronde Venen Belang heeft afgelopen weekend het verkiezingsprogramma “Hart voor de inwoner!” gepresenteerd. Vanaf grote hoogte overhandigde lijsttrekker Maarten van der Greft het programma aan campagneleider en kandidaat raadslid Marcelle Buitendam. De kompastoren in Mijdrecht was het decor van deze symbolische overhandiging. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: