Hollandse Avond 2022
Bloemenlust overgedragen aan gemeente Aalsmeer

Bloemenlust overgedragen aan gemeente Aalsmeer


Geplaatst op: 15 december 2021

Bloemenlust is een voormalige bloemenveiling aan de Oosteinderweg in Aalsmeer. Het is een belangrijk monument met grote historische waarde. Het pand is belangrijk cultureel erfgoed die de gemeente met de aankoop wil behouden voor de Aalsmeerse gemeenschap en voor toekomstige generaties. 

Architectuur

De voormalige bloemenveiling, hoofdonderdeel van het complex “Bloemenlust”, is gebouwd in 1921 naar het ontwerp van M. de Klerk (zaal I). In 1927 is er uitgebreid naar het ontwerp van J.F. Staal (pak-zalen) en 1928 naar het ontwerp van ir. J.J. Berghoef(zaal II) in de stijl van de Amsterdamse School.

Functies

Het oude veilinggebouw is een beeldbepalend pand aan de Oosteinderweg. Doordat het een pand met veel oppervlak is, is een brede invulling mogelijk. Op dit moment is sport de belangrijkste invulling, maar ook voor culturele, maatschappelijke en andere functies biedt deze locatie veel mogelijkheden. Daarnaast kan de locatie onderdeel gaan uitmaken van een van de historische, toeristische en groene stepping stones in Aalsmeer. 

Burgemeester Gido Oude Kotte, portefeuillehouder gemeentelijk vastgoed: “Ik ben trots op het besluit van de gemeenteraad en onderschrijf die volledig. Met de aankoop van Bloemenlust behouden we de historische waarde van de bloemenveiling op deze locatie. Na een ingrijpende restauratie kan het dienen als markant en centraal gelegen punt in Aalsmeer Oost dat sportieve, maatschappelijke, culturele functies huisvest waar inwoners zich kunnen ontplooien. Het is daarmee een aanwinst voor Aalsmeer en in het bijzonder de kern Aalsmeer Oost”.

Kansen

Door de aankoop ontstaat er ook ruimte om de ontsluiting van de Pontweg te verbeteren en om de kruising waar veel zwaar verkeer over gaat aan te pakken. Doordat in de afgelopen jaren de gemeente Aalsmeer veel maatschappelijk vastgoed heeft afgestoten, biedt deze aankoop ook weer ruimte voor initiatieven die geen plek kunnen vinden elders in de gemeente.


Laatst bewerkt op: 15 december 2021 11:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bloemenlust overgedragen aan gemeente Aalsmeer

Bloemenlust is een voormalige bloemenveiling aan de Oosteinderweg in Aalsmeer. Het is een belangrijk monument met grote historische waarde. Het pand is belangrijk cultureel erfgoed die de gemeente met de aankoop wil behouden voor de Aalsmeerse gemeenschap en voor toekomstige generaties.  Architectuur De voormalige bloemenveiling, hoofdonderdeel van het complex “Bloemenlust”, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: