De goedkoopste zorgverzekering voor inwoners van Aalsmeer


Geplaatst op: 15 december 2021

Zorgverzekeraars komen aan het eind van elk jaar met de aantrekkelijkste aanbiedingen. Hun zorgverzekering is de beste en de goedkoopste, maar is dat ook voor jou het geval? Woon je in Aalsmeer dan kan je voor een gemeentepolis kiezen. Deze collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid biedt je korting op de premie. Dit lijkt daarmee automatisch de beste keuze. Of dat ook het geval is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Voordat je je definitieve besluit neemt, is zorgverzekeringen vergelijken ook in dit geval verstandig.

Hoe vind je de goedkoopste zorgpolis?

Je hoeft zelf niet urenlang het internet af te struinen op zoek naar de meest aantrekkelijke zorgverzekeringen. Via een vergelijkingssite vind je eenvoudig de goedkoopste zorgpolis. Vul je persoonlijke gegevens in. Heb je bepaalde wensen? Geef dit ook aan. Vervolgens verschijnt op je computerscherm een overzicht van de zorgpolissen die passen bij jouw zoekopdracht. Deze zorgverzekeringen vergelijk je zowel op de hoogte van de premie als op de voorwaarden. Kijk ook naar ervaringen van verzekeringnemers. Een basisverzekering is in Nederland verplicht. Met een basisverzekering ben je verzekerd tegen de kosten van de apotheek, de huisarts en het ziekenhuis. Verwacht je daarnaast nog andere zorgkosten? Overweeg dan om ook een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De aanvullende zorgverzekering hoef je niet bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten. Ook hiervoor vul je de zorgvergelijker in zodat je de beste aanbiedingen krijgt.

Soorten verzekeringen 

Zorgverzekeraars sluiten contracten af met zorgverleners. Als je op zoek bent naar een zorgverzekering is het verstandig om na te gaan met welke zorgverleners zij een contract hebben afgesloten. Staat jouw fysiotherapeut uit Aalsmeer hier ook bij? Je kunt kiezen uit een naturapolis of een restitutiepolis. Bij een naturapolis wordt alleen de zorg vergoed van een gecontracteerde zorgaanbieder. Hebben verschillende zorgverleners uit Aalsmeer een contract bij de verzekeraar, dan kan je deze verzekering met een gerust hart kiezen. Bij een restitutiepolis heb je meer keuzevrijheid. Kies je voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met de zorgverzekeraar, dan schiet je de zorgkosten eerst voor en ontvang je het geldbedrag later terug. De premies van de restitutieverzekeringen zijn wel hoger dan die van de naturaverzekeringen.

Verdiep je in de verschillende zorgverzekeringen en kies niet zomaar de eerste de beste. Dit kan je veel geld schelen!

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De goedkoopste zorgverzekering voor inwoners van Aalsmeer

Zorgverzekeraars komen aan het eind van elk jaar met de aantrekkelijkste aanbiedingen. Hun zorgverzekering is de beste en de goedkoopste, maar is dat ook voor jou het geval? Woon je in Aalsmeer dan kan je voor een gemeentepolis kiezen. Deze collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid biedt je korting op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: