Hollandse Avond 2022
Aalsmeerse en Kudelstaartse organisaties ontvangen bijdrage Meerlandenfonds

Aalsmeerse en Kudelstaartse organisaties ontvangen bijdrage Meerlandenfonds


Geplaatst op: 17 december 2021

De bekendmaking van de editie van het Meerlandenfonds 2021 vond dit jaar opnieuw niet op een feestelijk evenement plaats. Gelukkig ontvangen totaal 116 (sport)verenigingen en stichtingen uit de elf Meerlandengemeenten wel een mooie cheque met een donatie uit het fonds.

Wethouder Wilma Alink is blij voor alle winnaars uit Aalsmeer en Kudelstaart: “In de gemeente Aalsmeer zijn we natuurlijk al jaren fan van het Meerlandenfonds. We zijn trots dat Joost Hoffscholte dit fonds in het leven heeft geroepen. Ik ben blij dat ook dit jaar twaalf mooie organisaties uit onze gemeente een bijdrage mogen ontvangen en feliciteer hen allemaal van harte.”

Voedselbos

Voor de speciale uitreiking ging wethouder Alink dit jaar naar Voedselbos De Smikkeltuin. Zij ontvangen een bijdrage van het Meerlandenfonds van maar liefst 1500 euro: “Fantastisch dat het voedselbos zo’n grote bijdrage krijgt. Helemaal terecht natuurlijk, want het is een geweldig initiatief van deze mensen. Weer of geen weer: zij werken keihard om een mooi voedselbos te maken voor onze inwoners.”

Meerlandenfonds

Het Meerlandenfonds heeft bij de aanvragen gelet op verenigingen en organisaties die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op activiteiten die bijdragen aan een betere mentale gesteldheid en het voorkomen van eenzaamheid door de aanhoudende maatregelen rondom Covid-19.

Algemeen directeur van Meerlanden Angeline Kierkels: “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze maatschappij. Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee bij te dragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio, vandaag en morgen. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds.”

Video’s

Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle video’s van de wethouders. Hierin komen naast de persoonlijke overhandigingen van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een donatie uit het Meerlandenfonds ontvangen, voorbij.

In Aalsmeer krijgen de volgende organisaties een bijdrage van het Meerlandenfonds:

geld_1639721222.jpg


Laatst bewerkt op: 17 december 2021 07:08

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerse en Kudelstaartse organisaties ontvangen bijdrage Meerlandenfonds

De bekendmaking van de editie van het Meerlandenfonds 2021 vond dit jaar opnieuw niet op een feestelijk evenement plaats. Gelukkig ontvangen totaal 116 (sport)verenigingen en stichtingen uit de elf Meerlandengemeenten wel een mooie cheque met een donatie uit het fonds. Wethouder Wilma Alink is blij voor alle winnaars uit Aalsmeer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: