Hollandse Avond 2022
Concert van het Dickenskoor The X-mas Vocals, 2e Kerstdag van 13.00 tot 14.00 uur op Rick FM.

Concert van het Dickenskoor The X-mas Vocals, 2e Kerstdag van 13.00 tot 14.00 uur op Rick FM.


Geplaatst op: 18 december 2021

Concert van het Dickenskoor The X-mas Vocals, 2e Kerstdag van 13.00 tot 14.00 uur op Rick FM.

The X-mas Vocals worden gevormd door 50 uitstekende amateurzangers uit de regio. Elk jaar in november komt de groep weer bij elkaar voor een aantal repetities in Uithoorn. In december wordt dan in kleine groepen (9 zangers) a capella (zonder muzikale begeleiding) opgetreden door heel Nederland en België. Dat is bij kerstmarkten, in winkelcentra, als entree-act bij allerhande kerstfeesten, etc. Ze zijn dan gekleed in kostuums in de stijl van het Engeland eind 19e eeuw, de tijd van Charles Dickens en zijn ‘Christmas Carol’.

In de week voor kerst is er jaarlijks een concert met alle zangers samen. Dat concert is gratis toegankelijk en de bezoekers worden ook getrakteerd op warme chocomel en glühwein. Twee jaar geleden was 23 december het concert in de r.k. De Burght aan het Potgieterplein in Uithoorn afgeladen vol. En met spijt zelfs een groep mensen de toegang moeten ontzeggen, omdat er geen plek meer was. Ze hebben nog met een groep uit het koor buiten staan zingen, om deze pechvogels niet helemaal met lege handen huiswaarts te sturen.

Ieder jaar zijn er ook één of meerdere solisten uit die het Carol programma afwisselen met ander repertoire. Vorig jaar waren dat sopraan Angelique Wardenier en pianist Kees van Zantwijk. Samen met hen werd er o.l.v. dirigent Ferdinand Beuse een leuk programma samengesteld en een heel sfeervol kerstconcert gegeven.

Het jaarlijkse concert, dat al meer dan 15 jaar uitgevoerd wordt, stond uiteraard ook voor dit jaar weer op de planning, maar corona gooit roet in het eten. Rick FM is enorm blij met het aanbod van dirigent Ferdinand Beuse om de hoogtepunten van dit concert van twee jaar geleden te mogen uitzenden tijdens de kerstdagen.

Een uur lang met bekende Carols en Christmas songs o.a. O, little Town of Bethlehem, The most wonderful time of the year, We wish you merry Christmas en Midden in de winternacht. Ook hoort u minder bekende nummers.

X-mas Company
https://www.xmascompany.nl/

Vocal Company muziekproducties
https://www.vocalcompany.nl/

2e Kerstdag van 13.00 tot 14.00 uur op Rick FM.

Luisteren naar Rick FM
Uithoorn en De Kwakel; Caiway 99.0 FM
Aalsmeer Caiway; 93.1 FM
Amstelveen Ziggo; 102.8 FM
Etherfrequentie; 106.3 FM
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
DAB+
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

#thexmasvocals #rickfm #kerstmis #Christmas


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Concert van het Dickenskoor The X-mas Vocals, 2e Kerstdag van 13.00 tot 14.00 uur op Rick FM.

Concert van het Dickenskoor The X-mas Vocals, 2e Kerstdag van 13.00 tot 14.00 uur op Rick FM. The X-mas Vocals worden gevormd door 50 uitstekende amateurzangers uit de regio. Elk jaar in november komt de groep weer bij elkaar voor een aantal repetities in Uithoorn. In december wordt dan in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: