Deelnemers expositie in de Brugspin in Ter Aar


Geplaatst op: 10 augustus 2011

Truus Wortel
De getoonde composities variëren van figuratief tot abstract, maar allen hebben een harmonieus geheel van kleuren. De meeste schilderijen zijn gemaakt met olieverf op doek of linnen, hoewel sommige werken met gemengde technieken tot stand zijn gekomen.

Truus Wortel legt zich vooral toe op het helder gebruik van kleuren in haar werk. Zo ontstaat een beeld waarvan de toeschouwer in alle rust kan genieten.

Het schilderen, en meer algemeen het bezig zijn met het scheppen van de weergave van de werkelijkheid met hulp van penseel en doek , maar ook de expressie van een gedachte in een meer abstract beeld, vormen een continue uitdaging.

Zij is autodidact en zoekt iedere keer opnieuw haar weg in de vaak weerbarstige materie. Dit leidt tot resultaten die ook door experts op waarde geschat worden. Zo won zij in 1999 een prijs van het bekende tweemaandelijkse tijdschrift "Palet".

Al vele jaren wordt zij als lid van Kunstenaarsvereniging Atelier De Kromme Mijdrecht geinspireerd en enthousiast begeleid door professionele en bekende kunstenaars, zoals Tammo Schuringa, Adriaan van der Veer, Douwe Sminia, Freddy Hentzen, Miriam Hommes, Ellen Meijer en anderen.

Truus Wortel heeft verschillende succesvolle exposities op haar naam staan, en niet alleen in de regio. Er zijn schilderijen van haar hand te vinden in Parijs en zelfs in Dubai. De meest recente expositie vond afgelopen jaar plaats bij The Royal Galerie in Amsterdam. Er waren al eerder succesvolle exposities in Roesselare, Belgie ; bij Unilever in Rotterdam, bij Galerie 113 in Het Schouw (Waterland) en in restaurants in Uithoorn en Vinkeveen
Zij geeft al jaren met veel plezier aquarel- en andere schilderlessen bij de Stichting "Paraplu" in Wilnis.

Wil Wortel-Ekelschot
De klei voelen aan je handen, er vorm aan geven.
De spanning van het biscuit branden, waarbij de klei verandert in ceramiek waarna je met het glazuren de mooiste expressies aan het beeld kunt geven.

Ook beeldhouwen; Om van ruwe steensoorten een prachtig beeld of abstract te maken. Om daarmee andere mensen mee te laten genieten. Als dat lukt maakt het mij gelukkig.

Andre Klompmakers
Andre Klompmakers heeft zo'n 10 jaar geleden het schilderen weer opgepakt. Als lid van Atelier de Kromme Mijdrecht heeft hij onder professionele begeleiding zijn schilderavon(d)turen verder kunnen ontwikkelen.

Interesse in mensen, hun bezigheden en leefomstandigheden vormen zijn inspiratie bron. Impressies hiervan resulteren in abstracte vormen, kleurrijke composities en met soms een mix van diverse moderne invloeden.

Zijn stijl varieert van kleurrijke contrasten tot recentelijk meer ingetogen kleurgebruik. Zijn creatieve pad is nog volop in beweging. Favoriete onderwerpen zijn ballet, mensen, stillevens, sport en muziek. Een knipoog naar de realiteit maakt zijn werk bijzonder. Kenmerkend is dat compositie en vorm een loopje met het perspectief neemt, waardoor een spannend beeld ontstaat.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Deelnemers expositie in de Brugspin in Ter Aar

Truus WortelDe getoonde composities variëren van figuratief tot abstract, maar allen hebben een harmonieus geheel van kleuren. De meeste schilderijen zijn gemaakt met olieverf op doek of linnen, hoewel sommige werken met gemengde technieken tot stand zijn gekomen. Truus Wortel legt zich vooral toe op het helder gebruik van kleuren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: