Hollandse Avond 2022
Jouw straat ook een Lief & Leedstraat?

Jouw straat ook een Lief & Leedstraat?


Geplaatst op: 21 december 2021

In het najaar is Uithoorn voor Elkaar in samenwerking met de gemeente gestart met Lief & Leedstraten. In een Lief & Leedstraat geven buren aandacht aan elkaar bij persoonlijk lief en leed. Iedere deelnemende straat ontvangt een potje geld waarmee buurtbewoners voor elkaar een kleine attentie kunnen kopen bij voor- of tegenspoed, het zogenaamde Lief & Leedpotje. In dit potje zit een bedrag dat je gedurende een jaar kan gebruiken voor bijvoorbeeld een cadeautje voor de mantelzorger in je straat, een fruitmandje voor een zieke buurvrouw, een leuk kaartje bij een geboorte of een behaald diploma in je straat.

De eerste straten in Uithoorn zijn erg positief over Lief & Leed: “Het klopt echt dat een klein gebaar een groot effect kan hebben! En het zorgt voor zo veel meer contact. Door het Lief & Leed potje is het contact maken makkelijker, door met bijvoorbeeld een bloemetje langs te gaan bij een buur die het moeilijk heeft. En als je meer buren kent, is dat beter voor de sfeer, het helpt tegen eenzaamheid, maar buren kunnen elkaar ook helpen. Wat boodschappen meenemen, een keer wat soep of een bloemetje langsbrengen als iemand ziek is. Je kunt hierdoor echt verschil maken voor iemand, al is het soms een klein gebaar. Een goede buur is dan zeker beter dan een verre vriend.”

Kortom: het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen in je straat. Daar knapt iedereen van op, dus ook je straat! En dat kunnen we in deze tijd wel gebruiken. Wil je meer informatie of wil je (een deel van) je straat of flat aanmelden? Neem contact op met de Uithoorn voor Elkaar, 0297-303044 of info@uithoornvoorelkaar.nu. Voor meer informatie en aanmelding kijk op: www.uithoornvoorelkaar.nu/lief-en-leed


Laatst bewerkt op: 21 december 2021 07:15

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jouw straat ook een Lief & Leedstraat?

In het najaar is Uithoorn voor Elkaar in samenwerking met de gemeente gestart met Lief & Leedstraten. In een Lief & Leedstraat geven buren aandacht aan elkaar bij persoonlijk lief en leed. Iedere deelnemende straat ontvangt een potje geld waarmee buurtbewoners voor elkaar een kleine attentie kunnen kopen bij voor- … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: