Hollandse Avond 2022
Petitie gestart tegen Woontoren in hartje Uithoorn

Petitie gestart tegen Woontoren in hartje Uithoorn


Geplaatst op: 21 december 2021

Het Rabo Pensioenfonds, beheert door Syntrus Achmea, is van plan het Amstelplein in Uithoorn te renoveren, de belangrijkste wens hierbij lijkt de herbouw van de kantoren die niet verhuurbaar zijn in de huidige staat, maar als appartementen wel inkomsten genereren en om daarmee het gemiddelde rendement van dit fonds (14,2 % per jaar) niet in gevaar te brengen.

Om dit te bekostigen is het voorstel van het Rabo Pensioenfonds aan de Gemeente Uithoorn, om een woontoren (flat) van 11 verdiepingen te plaatsen. Dit zal op de hoek van de Maximalaan en Laan van Meerwijk gebeuren. Pal naast de nieuwe rotonde waarop het 200 jarige Uithoorns monument geplaatst zal worden, de monumentale Beuk. Volgens Syntrus Achmea zal deze Woontoren (Flat) bijdragen aan het dorpse karakter van Uithoorn en dit wagen wij te betwijfelen.

De Gemeente Uithoorn blijkt reeds 2 jaar met de marktpartij te onderhandelen over de herontwikkeling, maar de burgers zijn nu pas op de hoogte gesteld van deze plannen.

Helaas is de communicatie over dit voornemen praktisch onzichtbaar (verstopt op pag. 10 van de Nieuwe Meerbode van 13 oktober j.l.) waardoor een paar bezorgde burgers een petitie tegen deze woontoren zijn begonnen. Hierbij is ook nagedacht om een alternatief plan te ontwikkelen, omdat ze zich bewust zijn dat er woningnood gestilt moet worden.

Het doel van deze petitie is om bekendheid te geven aan deze plannen van het Rabo Pensioenfonds en de Gemeente Uithoorn en te onderzoeken of er voldoende steun is voor het stoppen van deze woontoren (flat). De petitie is ondertekenbaar op: https://geenflatamstelplein.petities.nl 


Laatst bewerkt op: 21 december 2021 07:19

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Petitie gestart tegen Woontoren in hartje Uithoorn

Het Rabo Pensioenfonds, beheert door Syntrus Achmea, is van plan het Amstelplein in Uithoorn te renoveren, de belangrijkste wens hierbij lijkt de herbouw van de kantoren die niet verhuurbaar zijn in de huidige staat, maar als appartementen wel inkomsten genereren en om daarmee het gemiddelde rendement van dit fonds (14,2 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: