Hollandse Avond 2022
Actie om woningen te verduurzamen ook dit jaar weer een groot succes

Actie om woningen te verduurzamen ook dit jaar weer een groot succes


Geplaatst op: 24 december 2021

In november is gemeente De Ronde Venen weer gestart met een grootschalige advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook de cv-installatie te optimaliseren of vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas te plaatsen. Zodat woningeigenaren direct de energierekening verlagen. Door de aankoop te bundelen, kopen bewoners samen de energiebesparende maatregelen bij betrouwbare installateurs in tegen een scherpere prijs. Ruim 1.100 inwoners schreven zich dit jaar in voor de actie. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl/derondevenen. Deze actie geldt tot 1 februari 2022.

Meeste aanvragen voor zonnepanelen

Dit jaar ontvingen 390 woningeigenaren offertes voor zonnepanelen. De zonnepanelen zijn populair omdat de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 10 zonnepanelen begint al bij € 3.000,-. Een groot extra voordeel is dat woningeigenaren de btw op de aankoop terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat scheelt bijna 21% op de prijs. Deelnemers van de inkoopactie verdienen de zonnepanelen in 6 tot 8 jaar terug. Na die tijd hebben zij nog ruim 20 jaar voordeel van gratis groene stroom van eigen dak.

Gemiddeld 20% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Eigenaren van huizen die 2 -of meer- isolatiemaatregelen laten uitvoeren ontvangen gemiddeld 30% subsidie. De subsidie is beschikbaar voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, hybride warmtepomp en HR++ glas. Het is niet mogelijk zonnepanelen te plaatsen met deze subsidie. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de complete subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie over de subsidieregeling staat op www.winstuitjewoning.nl/subsidie.

Al 435 woningeigenaren ontvingen onafhankelijk advies aan huis

Tijdens deze adviezen wordt in de spouwmuur en de kruipruimte onderzocht welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn. Hierna ontvangen de eigenaren een offerte op maat met de mogelijkheden.

Veilig adviseren én uitvoeren in ‘coronatijd’

De adviezen worden veilig uitgevoerd volgens de regels van het RIVM. Overleg vindt plaats buiten de woning en op 1,5 meter afstand. Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie wordt gedaan vanaf de buitenkant van de woning. Vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte aangebracht.

Isolatieglas voor minder tocht en een lagere energierekening

Woningeigenaren met enkel glas of oud dubbel glas plaatsen via de inkoopactie ook voordelig HR++ glas. HR++ glas vermindert tocht van de ramen en verlaagt de energierekening. Het vervangen van enkel glas voor HR++ glas in een hoekwoning kost gemiddeld € 3500,-. Dit levert ook direct een besparing op van ongeveer €350,- per jaar. Door digitaal de glasmaten aan te leveren ontvangen geïnteresseerden een offerte op maat. Een huisbezoek is hiervoor niet nodig. Kozijnen vervangen, inclusief glas, is ook mogelijk via de inkoopactie.

Flink besparen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie geeft een huis een dikke warme jas. De woning houdt de warmte beter vast. De muren geven binnen minder kou af waardoor het minder tocht. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. De muren van een tussenwoning zijn vaak al voor € 900,- volledig geïsoleerd. Spouwmuurisolatie in een tussenwoning bespaart gemiddeld € 300,- per jaar. Gemiddeld verdienen deelnemers aan de gezamenlijke inkoopactie spouwmuurisolatie binnen 4 jaar terug.

Altijd warme voeten met vloerisolatie

Met vloerisolatie besparen eigenhuisbezitters energie en wordt de woning comfortabeler. Omdat de vloer warmer is, hebben bewoners minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt vloerisolatie vochtproblemen en muffe lucht vanuit de kruipruimte van het huis. Vloerisolatie kost gemiddeld tussen de € 1.900,- en € 2.300,-. U bespaart gemiddeld tussen de € 125,- en € 200,- per jaar.

Aanmelden kan tot en met 1 februari 2022 via www.winstuitjewoning.nl/derondevenen

Gemeente De Ronde Venen helpt met deze actie woningeigenaren de energielasten te verlagen én de CO2-uitstoot in de gemeente terug te dringen. Vragen over de advies- en inkoopactie? Of hulp nodig met aanmelden? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je Woning. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 023 58 36 93 6.

Blijf op de hoogte van het laatste duurzame nieuws van de gemeente Schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam.


Laatst bewerkt op: 24 december 2021 07:17

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Actie om woningen te verduurzamen ook dit jaar weer een groot succes

In november is gemeente De Ronde Venen weer gestart met een grootschalige advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook de cv-installatie te optimaliseren of vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas te plaatsen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: