Hollandse Avond 2022
Zelftests bezorgd bij Voedselbank

Zelftests bezorgd bij Voedselbank


Geplaatst op: 23 december 2021

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2021 nam de raad een motie aan om de mensen uit Aalsmeer en Kudelstaart die gebruikmaken van de Voedselbank te voorzien van corona zelftests. Wethouder Zorg Wilma Alink bezorgde samen met indiener van de motie Jelle Buisma op woensdag 22 december deze tests bij de Voedselbank.

Tijdens de feestdagen zullen veel mensen bezoekers ontvangen of zelf op bezoek gaan. Het advies is om voor je ergens naartoe gaat of mensen ontvangt een zelftest te doen. Testen helpt tegen verspreiding van het coronavirus. Wethouder Alink: “Voor mensen die moeite hebben om financieel rond te komen, is zo’n test weer een extra kostenpost. Ik ben blij dat de raad dit onwenselijk vond en we dit nu zo hebben organiseren met de Voedselbank. Veiligheid en gezondheid staan altijd voorop en we hopen dat al onze inwoners veilig en gezond de feestdagen de feestdagen doorkomen.”

Voedselbank

De Voedselbank Aalsmeer en Kudelstaart staat niet alleen tijdens de feestdagen klaar voor inwoners die dat nodig hebben. Het hele jaar door stellen de vrijwilligers van de Voedselbank voedselpakketten samen. Dit gebeurt door inzameling bij supermarkten, maar ook met behulp van financiële donaties of bijvoorbeeld het inzamelen van cadeaukaarten.

Wilt u de lokale Voedselbank ook helpen? Dat kan. Als u voedingsmiddelen aan de Voedselbank wilt schenken, kunt u een mail sturen naar: voedseldonatie@voedselbankaalsmeer.nl. De Voedselbank is een ANBI-instelling, dus financiële giften zijn aftrekbaar. Voor alle informatie over wat ú kunt doen: http://www.voedselbankaalsmeer.nl/wp/hoe-kan-ik-helpen.


Laatst bewerkt op: 23 december 2021 14:21

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zelftests bezorgd bij Voedselbank

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2021 nam de raad een motie aan om de mensen uit Aalsmeer en Kudelstaart die gebruikmaken van de Voedselbank te voorzien van corona zelftests. Wethouder Zorg Wilma Alink bezorgde samen met indiener van de motie Jelle Buisma op woensdag 22 december deze tests bij de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: