Gemeente voert vrachtwagenverbod in rondom Burgemeester Kasteleinweg

Gemeente voert vrachtwagenverbod in rondom Burgemeester Kasteleinweg


Geplaatst op: 30 december 2021

Op dit moment rijden er veel vrachtwagens door de woonwijken, ten zuiden van de Burgemeester Kasteleinweg. Om deze ongewenste vrachtwagens te weren uit de woonwijk rondom de Burgemeester Kasteleinweg heeft de gemeente vanaf donderdag 23 december 2021 een vrachtwagenverbod voor deze omgeving ingevoerd. Dit verbod geldt alleen voor doorgaand vrachtverkeer, niet voor bestemmingsverkeer in dit gebied. 

Wethouder Robert van Rijn: ‘We hebben veel gesprekken gevoerd met een afvaardiging van bewoners van de Ophelialaan en de Hortensialaan. Een veel gehoorde klacht in deze gesprekken was dat er veel vrachtwagens rijden door de woonwijk rondom de Burgemeester Kasteleinweg. Nu moet iedereen nog wennen aan de nieuwe situatie maar wij nemen deze klachten serieus en hebben besloten om voorlopig een vrachtwagenverbod in te voeren. Op deze manier willen we doorgaande vrachtwagens dwingen om via de N201 te rijden. Uiteraard gaan we dit de komende tijd monitoren om te kijken of dit het gewenste effect heeft.”

Verdere acties

Begin november heeft de gemeente een quick scan laten uitvoeren. In dit onderzoek is gekeken hoe het verkeer zich gedraagt en of verkeersdeelnemers de nieuwe situatie voldoende begrijpen. Dit onderzoeksbureau heeft een aantal aanbevelingen gedaan voor de korte termijn. Zo komen er extra markeringen en borden om de weggebruikers te wijzen op de nieuwe verkeerssituatie.

Daarnaast voert de gemeente in het voorjaar van 2022 een onderzoek uit, waarbij op diverse plekken langs de Burgemeester Kasteleinweg het verkeer geteld wordt om te kijken hoe het verkeer zich verplaatst in de nieuwe situatie. Na dit onderzoek wordt gekeken of er aanpassingen aan de weg nodig zijn.


Laatst bewerkt op: 30 december 2021 09:01

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente voert vrachtwagenverbod in rondom Burgemeester Kasteleinweg

Op dit moment rijden er veel vrachtwagens door de woonwijken, ten zuiden van de Burgemeester Kasteleinweg. Om deze ongewenste vrachtwagens te weren uit de woonwijk rondom de Burgemeester Kasteleinweg heeft de gemeente vanaf donderdag 23 december 2021 een vrachtwagenverbod voor deze omgeving ingevoerd. Dit verbod geldt alleen voor doorgaand vrachtverkeer, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: