Hollandse Avond 2022
Wethouder Robert Van Rijn op bezoek bij bedrijven

Wethouder Robert Van Rijn op bezoek bij bedrijven


Geplaatst op: 31 december 2021

Woensdag 22 december bezocht wethouder Robert van Rijn Berghoef Accountancy, Goemans Tapijt en Slaapcomfort en Seringenkwekerij Kramer. Tijdens het bezoek ging hij in gesprek met de bedrijven. Hoe gaat het na de brand bij de buren? Lukt het met de coronamaatregelen? En waar kan de gemeente helpen? waren een aantal vragen die ter sprake kwamen.

Bij Berghoef Accountancy sprak hij met Tom Domic, Rik Boogaard, Maurice Geurs en Patrick Verboom. Berghoef accountancy bestaat al 100 jaar, heeft een divers klantenbestand opgebouwd van ZZP er tot multinational. Ook hebben zij veel klanten in Aalsmeer. Vooral de ondernemersmentaliteit van Aalsmeer valt hun op. Het is voor Berghoef Accountancy vooral een uitdaging om goed personeel te vinden.

Daarna ging de wethouder langs bij Goemans Tapijt en Slaapcomfort. Tijdens de brand bij de buren in oktober heeft hun pand ook veel schade opgelopen. Op dit moment lekt het nog steeds. Begin volgend jaar krijgt hun pand een geheel nieuw dak en kan er pas weer opgebouwd worden. Toch zien zij de toekomst positief tegemoet. “We gaan er weer een mooie zaak van maken”. Aldus de eigenaresse.

Als laatste ging hij langs bij Seringenkwekerij Kramer. Een mooi historisch familiebedrijf die zij met vier familieleden runnen. De Seringen kweken zij op meer dan 10 eilanden op de Westeinderplassen. In totaal hebben zij 46.000 seringenplanten waarvan de helft ieder jaar in bloei wordt getrokken. Ondanks dat zij een bedrijf hebben wat van oudsher al voorkomt in Aalsmeer denken zij zeker na over de toekomst. Zo willen zij een koelcel toevoegen op het terrein om over langere periode seringen te kunnen leveren en willen zij de schuur vergroten.

De wethouder en het college houden regelmatig bedrijfsbezoeken om vooral het contact met de lokale bedrijven te houden en te weten wat er leeft. Tijdens deze bezoeken wordt uiteraard rekening gehouden met de geldende coronaregels.


Laatst bewerkt op: 31 december 2021 12:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Robert Van Rijn op bezoek bij bedrijven

Woensdag 22 december bezocht wethouder Robert van Rijn Berghoef Accountancy, Goemans Tapijt en Slaapcomfort en Seringenkwekerij Kramer. Tijdens het bezoek ging hij in gesprek met de bedrijven. Hoe gaat het na de brand bij de buren? Lukt het met de coronamaatregelen? En waar kan de gemeente helpen? waren een aantal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: