001 - Escape TopBanner
Uitbreiding luidt nieuwe fase in voor Het Tuinhuis

Uitbreiding luidt nieuwe fase in voor Het Tuinhuis


Geplaatst op: 3 januari 2022

Restaurant Het Tuinhuis bestaat sinds 2015 en wordt sinds de opening drukbezocht. Met name in de wintermaanden is de binnenruimte te klein om aan de vraag te voldoen. In overleg met Tuinhuis-uitbater Nicky van Es heeft museum Historische Tuin daarom besloten tot een uitbreiding. Deze wordt gerealiseerd in de vorm van een glazen overkapping van een groot deel van het terras.

De binnenruimte wordt hierdoor meer dan verdubbeld. Bij warm weer kan de wand aan de Brandewijnsloot helemaal worden opengezet, waardoor het gevoel van buiten zitten behouden blijft. Ook blijft er ruimte voor enkele tafels naast de aanbouw. Het ontwerp is van architect Richard Pannekoek, die ook het bestaande gebouw ontwierp. Hij bedacht een aanbouw met de uitstraling van een kas, passend in de omgeving.

Nieuw meubilair

Met de aanbouw gaat Het Tuinhuis een nieuwe fase in. Zesenhalf jaar geleden, in mei 2015, opende het lunchrestaurant haar deuren bij het tuinbouwmuseum. “Deze uitbreiding staat al heel lang op mijn verlanglijstje”, zegt Nicky van Es. “Wij zijn uit ons jasje gegroeid. Nu krijgen we er 48 vierkante meter binnenruimte bij, vooral in de winter kunnen we daardoor meer mensen ontvangen. Ook voor de inzet van personeel ontstaat zo een betere situatie, omdat we minder afhankelijk zijn van het seizoen.”

De serre wordt voorzien van dubbel glas en vloerverwarming. Ook komt er een gashaard met zitjes. Het Tuinhuis gaat voor het hele restaurant nieuw meubilair aanschaffen. Ook de keuken in de bestaande bouw zal op een later moment een kleine aanpassing ondergaan. “Aan ons concept verandert niets, dat staat als een huis. We blijven ons richten op lunch, high tea en ontbijtjes. Wel is er straks meer mogelijk voor groepen en feestjes, bijvoorbeeld door de aanbouw hiervoor te reserveren”, zegt Nicky.

Begin december is de grond door medewerkers van de Historische Tuin bouwrijp gemaakt. Hiervoor zijn o.a. enkele bomen verplaatst. De heiwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Volgens planning zijn de meeste bouwwerkzaamheden eind januari klaar. Hopelijk is de huidige lockdown voor de horeca dan voorbij en kan het restaurant de nieuwe ruimte spoedig in gebruik nemen.


Laatst bewerkt op: 3 januari 2022 14:06

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitbreiding luidt nieuwe fase in voor Het Tuinhuis

Restaurant Het Tuinhuis bestaat sinds 2015 en wordt sinds de opening drukbezocht. Met name in de wintermaanden is de binnenruimte te klein om aan de vraag te voldoen. In overleg met Tuinhuis-uitbater Nicky van Es heeft museum Historische Tuin daarom besloten tot een uitbreiding. Deze wordt gerealiseerd in de vorm … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: