001 - Escaperoom aglemeen
Volgende stap ontwikkeling Westeinderscheg

Volgende stap ontwikkeling Westeinderscheg


Geplaatst op: 4 januari 2022

Het verbinden van natuur, water, cultureel erfgoed en recreatie in de Westeinderscheg gaat een nieuwe fase in. Met de ondertekening van een convenant leggen provincie Noord-Holland, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer, Uithoorn en het Hoogheemraadschap van Rijnland vast dat zij dit gebied samen gaan ontwikkelen. Wethouder Jan Hazen (ruimtelijke ontwikkeling) ondertekende het convenant voor de gemeente Uithoorn.

Van het IJ naar de Westeinder

De nieuwe Westeinderscheg loopt vanaf het IJ, door de Schinkel, langs de Oeverlanden en het Amsterdamse Bos via de Bovenlanden naar de Westeinderplassen. Het is de negende scheg van Amsterdam. Het gebied is momenteel versnipperd en incompleet, terwijl er kansen liggen op het gebied van water, natuur, recreatieve verbindingen en versterking van cultureel erfgoed.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap): “Het afgelopen jaar hebben de bestuurders van de gemeenten en het Hoogheemraadschap en ik besproken hoe de toekomst van de Westeinderscheg eruit kan gaan zien. We zitten op één lijn. Met deze ondertekening verbinden we ons aan de ontwikkeling van dit mooie gebied. De eerstvolgende stap is het starten van projecten die we eenvoudig kunnen uitvoeren, zoals het plaatsen van routeborden en picknickbanken.”

Vorig jaar startte de provincie een subsidieregeling vanuit het Investeringsbudget Landschapsversterking. De regeling stelt subsidie beschikbaar voor projecten die het landschap versterken en de toegankelijkheid voor bewoners en recreanten verbeteren. Voor 7 initiatieven is inmiddels een aanvraag ingediend; deze aanvragen worden op dit moment beoordeeld.

Vervolg

De samenwerkingspartners gaan nu verder met het opstellen van een uitvoeringsprogramma Westeinderscheg. Daarin worden concrete projecten benoemd. Ook in 2022 stelt de provincie weer subsidie beschikbaar voor landschapsontwikkeling. In de tweede helft van dit jaar start de uitvoering van projecten uit het uitvoeringsprogramma. Het resultaat is een gebied waar inwoners uit de regio de rust kunnen opzoeken. Daarnaast is de natuur versterkt en neemt de rijkdom aan plant- en diersoorten weer toe.


Laatst bewerkt op: 4 januari 2022 08:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volgende stap ontwikkeling Westeinderscheg

Het verbinden van natuur, water, cultureel erfgoed en recreatie in de Westeinderscheg gaat een nieuwe fase in. Met de ondertekening van een convenant leggen provincie Noord-Holland, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer, Uithoorn en het Hoogheemraadschap van Rijnland vast dat zij dit gebied samen gaan ontwikkelen. Wethouder Jan Hazen (ruimtelijke ontwikkeling) … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: