001- Uithoorn
Arrestatie op A2 gebeurde na dreigende situatie rond John van den Heuvel

Arrestatie op A2 gebeurde na dreigende situatie rond John van den Heuvel


Geplaatst op: 6 januari 2022

De A2 is tussen Maarssen en Breukelen is vanmiddag afgesloten geweest vanwege een politieactie. De Landelijke Eenheid van de politie laat weten dat er een verdachte aangehouden is. Volgens de Telegraaf en het AD heeft de actie te maken met een bedreigende situatie rondom journalist John van den Heuvel.

"Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen", reageert de Telegraaf-verslaggever tegenover de krant.

Tussen 13.00 en 13.30 uur werd de snelweg in beide richtingen afgesloten. Iets voor 14.30 uur liet de Veiligheidsregio Utrecht weten dat de A2 deels werd vrijgegeven. Kort daarna liet Rijkswaterstaat weten dat de weg weer helemaal open was. Volgens het AD reed Van den Heuvel op de snelweg en zou hij worden klemgereden.

Bewaking hoofdgebouw Landelijke Eenheid

Tijdens de politieactie werd er een grote politiemacht opgeroepen, waaronder helikopters en speciale eenheden. Het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid in Driebergen werd lange tijd vanmiddag extra beveiligd. Voor de deur stonden agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten aan. Ook was een politiehelikopter geland.
Volgens berichtgeving in het AD zou de journalist zijn overgebracht naar het hoofdbureau van de Landelijke Eenheid.

Bron / tekst: RTV Utrecht


Laatst bewerkt op: 6 januari 2022 16:42

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Arrestatie op A2 gebeurde na dreigende situatie rond John van den Heuvel

De A2 is tussen Maarssen en Breukelen is vanmiddag afgesloten geweest vanwege een politieactie. De Landelijke Eenheid van de politie laat weten dat er een verdachte aangehouden is. Volgens de Telegraaf en het AD heeft de actie te maken met een bedreigende situatie rondom journalist John van den Heuvel. "Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: