001 - Escape TopBanner
VVD De Ronde Venen wil een totaalplan verkeersveiligheid

VVD De Ronde Venen wil een totaalplan verkeersveiligheid


Geplaatst op: 11 januari 2022

Er gaat geen dag voorbij, of de gemeente krijgt wel een melding over een onveilige verkeerssituatie. Over hard rijden, over parkeren of over gevaarlijke kruispunten. Allemaal belangrijk, maar wat telt nu het zwaarst? VVD De Ronde Venen vindt dat er daarom een samenhangend plan voor verkeer moet komen, en dat staat ook in hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het doel van het totaalplan: Minder verkeersslachtoffers en betere doorstroming.

De VVD wil in dat totaalplan aanpak van onveilige bermen langs 60 en 80 km/uur wegen. Iedereen heeft kunnen zien dat de laatste tijd meerdere auto’s op een ongelukkige manier van de weg zijn beland. Ook willen veel inwoners veiliger fietspaden. Maar ook de onveilige situatie van nu moet aangepakt worden. Zoals in de Maricken.

De VVD De Ronde Venen heeft zich de afgelopen maanden ingezet om de situatie aan de Marickenlaan te verbeteren, samen met de bewoners. Nadat in november meerdere bewoners aan de Marickenlaan de snelheidsoverschrijdingen helemaal zat waren, plaatsten zij eigenmachtig een verkeersdrempel. Hierop heeft de VVD De Ronde Venen schriftelijke vragen gesteld aan het college. Daarop kwam de pers ook in actie, De Nieuwe Meerbode en RTV De Ronde Venen berichten erover in artikelen en reportages.

Rob Evers, raadslid VVD geeft aan: “Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat elke inwoner zijn straat zomaar naar eigen smaak gaat inrichten, zo hebben we het niet geregeld in ons land. Toch is door deze actie het gemeentehuis wakker geschud”. De bewoners moesten de drempel weghalen op straffe van een flinke boete. Gelukkig zijn er vanuit de gemeente wel acties ondernomen. Samen met de inwoners wordt er gekeken naar oplossingen.

De gemeente zou vooral het gedrag van verkeersdeelnemers willen beïnvloeden. Want drempels zijn lang niet altijd de beste oplossing. Het begint altijd bij eigen verantwoordelijkheid van de weggebruikers, vaak ook bewoners uit diezelfde wijk. .

Ook heeft de VVD aandacht gevraagd voor een betere ontsluiting van de wijk, die nu nog steeds alleen via de Marickenlaan is geregeld. De gemeente heeft nu gepland dat de brug naar het oudere deel van Wilnis, via de wethouder van Damlaan, opengesteld wordt in het 1e kwartaal van 2022. Ook naar de mogelijkheid van openstelling de ontsluiting tussen de Veenman en Klompenmaker wordt gekeken.

VVD De Ronde Venen is positief over hoe de gemeente dit gaat oppakken. En de partij hoopt dat het idee van het totaalplan verkeersveiligheid de komende jaren wordt uitgevoerd, voor het hele grondgebied van de gemeente. Voor alle wijken, wegen en fietspaden.


Laatst bewerkt op: 11 januari 2022 10:31

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VVD De Ronde Venen wil een totaalplan verkeersveiligheid

Er gaat geen dag voorbij, of de gemeente krijgt wel een melding over een onveilige verkeerssituatie. Over hard rijden, over parkeren of over gevaarlijke kruispunten. Allemaal belangrijk, maar wat telt nu het zwaarst? VVD De Ronde Venen vindt dat er daarom een samenhangend plan voor verkeer moet komen, en dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: