001 - Escape TopBanner
Gemeente spreekt gedupeerden brand buurthuis

Gemeente spreekt gedupeerden brand buurthuis


Geplaatst op: 11 januari 2022

Op woensdag 5 januari zaten zo’n 40 huurders en gebruikers van het onlangs afgebrande buurthuis ’t Buurtnest digitaal ‘om de tafel’ met de gemeente. Ook wethouder zorg José de Robles schoof aan. “Wij realiseren ons dat de impact van de brand groot is. Met deze online-bijeenkomst wilden wij als gemeente laten weten dat we hen niet in de kou laten staan. En dat we ze gaan helpen waar we kunnen.”

De wethouder was blij met de hoge opkomst. “Ik heb op de avond gemerkt dat er behoefte is aan een luisterend oor en dat er natuurlijk nog veel vragen zijn. Vragen als ‘Hoe zit het met mijn spullen die daar opgeslagen zijn?’ En ‘Waar moeten we onze activiteiten straks voortzetten?’ Op veel vragen hebben we antwoord kunnen geven. Maar er zullen de komende tijd nog veel meer vragen komen. Daarom nemen we ook met iedereen persoonlijk contact op met de vraag waar hun behoeftes liggen.”

Onderzoek naar oorzaak

Naast de gemeente was ook de brandweer en de politie aanwezig. Nico Theuns van de brandweer gaf een terugblik op de avond en vertelde dat er zorgvuldig onderzoek gedaan wordt naar de toedracht. Ook wijkagent Radjin ging in op het lopende onderzoek. Hij gaf aan dat de politie nog steeds op zoek is naar mensen die meer kunnen vertellen over de oorzaak van de brand op oudejaarsavond. Getuigen kunnen zich ook gratis en anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Vrijgegeven

Een gedeelte van het pand is inmiddels weer vrijgegeven. Dat betekent dat huurders op afspraak het gebouw kunnen betreden om te kijken wat er over is van hun ruimte en spullen in de locatie. De gemeente heeft ter beveiliging camera’s en hekken om ’t Buurtnest gezet. Ook zijn beveiligers aanwezig.

Meer informatie Op de website uithoorn.nl/brandbuurtnest staat meer informatie over de brand. Deze website wordt regelmatig geactualiseerd. Ook is er een lijst met vragen en antwoorden te vinden.


Laatst bewerkt op: 11 januari 2022 10:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente spreekt gedupeerden brand buurthuis

Op woensdag 5 januari zaten zo’n 40 huurders en gebruikers van het onlangs afgebrande buurthuis ’t Buurtnest digitaal ‘om de tafel’ met de gemeente. Ook wethouder zorg José de Robles schoof aan. “Wij realiseren ons dat de impact van de brand groot is. Met deze online-bijeenkomst wilden wij als gemeente … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: