001 - Escape TopBanner
Geen asbestgevaar door brand ‘t Buurtnest

Geen asbestgevaar door brand ‘t Buurtnest


Geplaatst op: 11 januari 2022

De brand die op oudejaarsnacht uitbrak in buurthuis ’t Buurtnest heeft geen asbestgevaar opgeleverd voor de omwonenden. Dat concludeert een gespecialiseerd bedrijf dat direct na de brand een onderzoek uitvoerde in opdracht van de gemeente.

Binnen hekwerken

Uit de eerste resultaten blijkt dat er platen met hechtgebonden asbest (dat wil zeggen: stevig verankerd in een dragermateriaal) in het uitgebrande gedeelte van het gebouw aanwezig zijn. De locatie van de resten hiervan blijft echter beperkt tot het gebied binnen de hekwerken. Het bedrijf dat het onderzoek uitvoert, concludeert daaruit dat er tijdens en na de brand geen sprake is geweest van risico voor omwonenden en voorbijgangers.

Water- en roetschade

Wel is er veel water- en roetschade. Op dit moment is een schoonmaakploeg in het pand bezig; zij zuigen onder meer het bluswater op met speciale apparatuur. De gasinstallatie van het niet-verbrande deel is afgeperst en in orde bevonden. Stedin heeft de gasaansluiting en de meter gecontroleerd en inmiddels goedgekeurd. Met Liander is een afspraak gemaakt om de stroomvoorziening te controleren en waar nodig te herstellen. Als dit bedrijf haar werk heeft afgerond en de water- en roetschade zijn verholpen (en de stank die daardoor wordt veroorzaakt), wordt het pand weer opengesteld. Het is nu nog te vroeg om te zeggen wanneer dit zal zijn.

Alternatieve onderkomens

Intussen kijkt de gemeente naar alternatieve onderkomens voor de huurders en gebruikers van ’t Buurtnest. Zij kunnen inmiddels al op afspraak en onder begeleiding de locatie betreden om hun ruimte en eigendommen te inspecteren. Ook heeft de gemeente een vragenlijst gestuurd om te inventariseren waaraan nu behoefte is.

Meer informatie Meer informatie over de brand is te lezen op uithoorn.nl/brandbuurtnest.
Laatst bewerkt op: 11 januari 2022 10:33

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geen asbestgevaar door brand ‘t Buurtnest

De brand die op oudejaarsnacht uitbrak in buurthuis ’t Buurtnest heeft geen asbestgevaar opgeleverd voor de omwonenden. Dat concludeert een gespecialiseerd bedrijf dat direct na de brand een onderzoek uitvoerde in opdracht van de gemeente. Binnen hekwerken Uit de eerste resultaten blijkt dat er platen met hechtgebonden asbest (dat wil … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: