VLC

Biljarten in De Ronde Venen


Geplaatst op: 8 augustus 2011

Over enkele weken gaat de, meestal spannende, maar zeker altijd interessante, biljartcompetitie in De Ronde Venen weer van start. Door Biljartfederatie De Ronde Venen, de promotor van het carambole-biljarten, het traditionele spel met de drie ballen op het groene laken, is opnieuw een wedstrijdopzet gemaakt, die spelers en toeschouwers veel spanning en strijd kan bezorgen.
In totaal drieentwintig teams, verdeeld over tien spellokalen, zullen dan weer maandenlang een poging wagen om in mei van het volgende jaar als libre-kampioen gehuldigd te worden.

Volgens een onlangs uitgegeven programmaboekje worden bijna alle wedstrijden (behoudens een enkele uitwijking naar een andere dag) gespeeld op de maandagavonden.
In tien verschillende spellokalen, variërend van cafés tot dorpshuizen, zullen op die avond telkens twee teams van vier spelers tegen elkaar in het strijdperk treden.
Iedere individuele deelnemer (waarbij zich inmiddels ook een aantal dames heeft gevoegd) heeft, op basis van eerder behaalde resultaten, een moyenne toebedeeld gekregen. Degene die dit in zijn wedstrijd het eerste behaalt sleept twee punten voor zijn team in de wacht.

De eerste ontmoetingen vinden plaats op maandag 29 augustus aanstaande.
Vanaf acht uur wordt dan, in vier partijen, beslist hoeveel punten ieder team voor de competitie in dat treffen heeft vergaard en welke plaats op de ranglijst wordt ingenomen.

Het programma voor die eerste competitie-avond ziet er als volgt uit:
Stieva Aalsmeer - De Kuiper van Wijk, in dorpshuis De Willistee te Wilnis, CenS 1 - de Springbok 1, in café CenS in Mijdrecht,
de Merel/Herenlux 3 - de Merel/Herenlux 4 in café de Merel te Vinkeveen, de Springbok 2 - CenS 2 in dorpshuis de Springbok in de Hoef, De Paddenstoel 3 - Bob's bar in café de Paddenstoel te Mijdrecht, Kromme Mijdrecht 1 - Kromme Mijdrecht 2 in de Kromme Mijdrecht te Mijdrecht; APK-Mijdrecht 1 - De Paddenstoel 1 in De Lachende Ruiter in Nieuwer ter Aa, De Schans 1- DIO 1 in café de Schans te Vinkeveen, - op woensdag 31 augustus gevolgd door:
De Paddenstoel 2 - APK Mijdrecht 2 in café de Paddenstoel te Mijdrecht, APK Mijdrecht - De Vrijheid/Biljartmakers in De Lachende Ruiter in Nieuwer ter Aa;

Niet alleen de deelnemers zelf aan deze combinatiesport van denken en doen kunnen (als ze tenminste niet aan spanning ten onder gaan) genieten van een dergelijke competitieavond, maar ook de neutrale toeschouwer kan steeds zijn hartje ophalen. Waarom dus niet hier of daar eens een kijkje nemen. En wil men meer weten van de organisatie van het carambole-biljarten in onze regio, het verdere programma volgen of gewoon op de hoogte blijven van de gang van zaken in de competitie, dan kan men altijd terecht op de website van de federatie: www.biljartfederatie.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Biljarten in De Ronde Venen

Over enkele weken gaat de, meestal spannende, maar zeker altijd interessante, biljartcompetitie in De Ronde Venen weer van start. Door Biljartfederatie De Ronde Venen, de promotor van het carambole-biljarten, het traditionele spel met de drie ballen op het groene laken, is opnieuw een wedstrijdopzet gemaakt, die spelers en toeschouwers veel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: