Vinkefest
Techniekwedstrijd van start

Techniekwedstrijd van start


Geplaatst op: 17 januari 2022

Bijna tweeduizend leerlingen uit Uithoorn, Nieuwkoop, Aalsmeer en De Ronde Venen buigen zich de komende weken over technische vraagstukken die zijn uitgeschreven in de techniekwedstrijd van TechNet Amstel & Venen.

Leerlingen van groep 7 gaan aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een huis dat zelfvoorzienend is in energie. Hoe kun je ervoor zorgen dat het huis op een duurzame manier verwarmd wordt? En hoe zorg je voor elektriciteit en licht? Daar verzinnen zij een oplossing voor.

De leerlingen uit groep 8 staan voor een andere uitdaging: zij dienen een vervoermiddel te bouwen dat zonder elektrische aandrijving kan voortbewegen. Gaan zij aan de slag met het ontwerp en de bouw van een boot? Of wordt het een vliegtuig, een trein en auto of een ander vervoermiddel? Dat staat hen vrij. Brugklassers gaan aan de slag met het ontwerp en de bouw van een bewegende kermisattractie. Ook hierin staan techniek, creativiteit en inventiviteit centraal.

Deelname aan deze techniekwedstrijd sluit naadloos aan op het curriculum Wetenschap & Techniek. In dit vak oefenen de leerlingen in hun technische vaardigheden en ontdekken zij het plezier en de veelzijdigheid van de techniek. Tot en met half april hebben de leerlingen de tijd aan deze opdracht te werken. Een vakjury zal de resultaten beoordelen. De winnaars krijgen een workshop vloggen onder leiding van Romy Ende uit De Hoef. Zij studeert luchtvaarttechniek en is ook bekend van het programma Checkpoint op Zapp. Meer informatie: www.technetamstelenvenen.nl 


Laatst bewerkt op: 17 januari 2022 09:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Techniekwedstrijd van start

Bijna tweeduizend leerlingen uit Uithoorn, Nieuwkoop, Aalsmeer en De Ronde Venen buigen zich de komende weken over technische vraagstukken die zijn uitgeschreven in de techniekwedstrijd van TechNet Amstel & Venen. Leerlingen van groep 7 gaan aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een huis dat zelfvoorzienend is in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: