Vinkefest
Bayer verhuist van Mijdrecht naar Hoofddorp

Bayer verhuist van Mijdrecht naar Hoofddorp


Geplaatst op: 17 januari 2022

Bayer vestigt zich vanaf 1 augustus 2022 in het Orion gebouw-in Hoofddorp, vlakbij luchthaven Schiphol. De organisatie brengt circa 350 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn in Amsterdam en Mijdrecht samen op de nieuwe locatie.

De verhuizing komt op een logisch moment: de huur van het kantoor in Amsterdam loopt af en de locatie in Mijdrecht is toe aan vernieuwing. Na een rondgang met medewerkers en externe sleutelspelers, waarin de voor- en nadelen duidelijk zijn afgewogen, is besloten op een gezamenlijke locatie in Nederland verder te gaan.

Duurzaam en hybride werken

De beslissing tot verhuizing maakt onderdeel uit van een reeks initatieven bij Bayer om duurzamer te gaan werken, waaronder het inrichten van werken op afstand. De keuze is mede op het Orion-gebouw gevallen omwille van de mogelijkheid tot hybride werken en het ontmoeten van elkaar. Daarnaast wil Bayer een inspirerende werkomgeving bieden voor de brede diversiteit aan teams. Bayer zal het kantoor inrichten volgens het nieuwe kantoorconcept dat de groep wereldwijd wil toepassen.

Patrick Lennaerts, Managing Director van Bayer BV, zegt hierover: “We hebben gezocht naar een locatie die goed bereikbaar was voor zowel onze medewerkers in de regio Mijdrecht als in Amsterdam. Het kantoor in Mijdrecht was echt toe aan renovatie en we

hadden nu de unieke mogelijkheid om alle opties te evalueren en een nieuwe inspirerende werkplek te crëeren die voldoet aan de nieuwe werkgewoonten, die duurzaam en futureproof is. Uiteraard heeft de keuze impact op al onze medewerkers en zal het even wennen zijn. Dat hybride werken door de pandemie de nieuwe standaard is geworden heeft wel geholpen in deze beslissing.”

Afscheid van Mijdrecht, een historische locatie voor Bayer De verhuizing naar Hoofddorp betekent ook dat Bayer na meer dan een halve eeuw vertrekt uit Mijdrecht. Bayer is actief in Mijdrecht sinds 1970. Vandaag zijn in het gebouw aan de Energieweg voornamelijk administratieve functies gehuisvest, maar tot eind vorige eeuw werden op deze locatie ook producten vervaardigd, waaronder suikervervangers.

Lennaerts: “Vertrekken uit Mijdrecht is geen gemakkelijke keuze voor ons. Bayer en medewerkers zijn door de jaren heen toch vergroeid met de plek. De kosten om het gebouw opnieuw state-of-the-art te maken waren echter onhaalbaar en dus zijn we tot de moeilijke conclusie gekomen dat we een nieuw onderkomen moesten zoeken. We hebben als organisatie steeds een uitstekende band gehad met de plaatselijke autoriteiten en samen met mijn collega-bestuurders sta ik erop om de lokale beleidsmakers te bedanken voor deze jarenlange goede samenwerking.”

Geschikte werkplek voor de toekomst

De keuze voor Hoofddorp is gemaakt op basis van grondige criteria die zowel voortkwamen uit input van onze medewerkers, stakeholders als de Bayer corporate guidelines. Lennaerts: “Hoofddorp heeft een uitstekende bereikbaarheid, zowel met auto als het openbaar vervoer en de ligging ten opzichte van zowel Amsterdam, Schiphol als grote steden in Zuid-Holland is erg gunstig.”

Over Bayer

Bayer is een wereldwijde onderneming met kerncompetenties op het gebied van gezondheidszorg en voeding. Bayer ontwikkelt producten en diensten die de gezondheid van mens en planeet ondersteunen en helpen de grote uitdagingen van een groeiende en vergrijzende wereldbevolking het hoofd te bieden. Bayer zet zich in voor duurzame ontwikkeling en beoogt met haar bedrijven een positieve impact te genereren. Tegelijkertijd streeft de Groep ernaar waarde te creëren door middel van innovatie en groei. Het merk Bayer staat wereldwijd voor vertrouwen, betrouwbaarheid en kwaliteit. In het boekjaar 2020 had Bayer ongeveer 100.000 mensen in dienst. Samen realiseerden zij

een omzet van 41,4 miljard euro. De R & D-uitgaven bedroegen 4,9 miljard euro. Ga voor meer informatie naar www.bayer.com.


Laatst bewerkt op: 17 januari 2022 17:38

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bayer verhuist van Mijdrecht naar Hoofddorp

Bayer vestigt zich vanaf 1 augustus 2022 in het Orion gebouw-in Hoofddorp, vlakbij luchthaven Schiphol. De organisatie brengt circa 350 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn in Amsterdam en Mijdrecht samen op de nieuwe locatie. De verhuizing komt op een logisch moment: de huur van het kantoor in Amsterdam … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: