Vinkefest
IVN-Lezing ‘Tiny Forests en Waterberging’

IVN-Lezing ‘Tiny Forests en Waterberging’


Geplaatst op: 21 januari 2022

U heeft er vast al eens iets over gehoord: Tiny Forests. Er verschijnen berichtjes in de krant over kinderen die een Tiny Forest aanleggen. Uithoorn heeft er nu vier. De Ronde Venen drie.

Maar wat is het precies en hoe helpen ze bij waterberging? In ons veranderende klimaat krijgen we steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden: droogte en slagregens bijvoorbeeld. Onze steden bestaan uit stoepen, stenen en straten. We hebben onze steden en dorpen zo dicht getegeld dat het oventjes worden. Het regenwater overbelast onze riolen. Het planten van kleine bosjes kan uitkomst bieden. Het kan een Tiny Forest zijn zo groot als een tennisveld. Maar ook al is het maar 5 vierkante meter in je eigen tuin. Inheemse bomen zorgen voor meer biodiversiteit, drinken en verdampen regenwater en verkoelen daarmee stad en dorp. Met het planten van kleine bosjes werken we aan waterberging en maken we onze wijken een levendige omgeving die goed is voor mens en natuur. In de lezing hoort u van Daan Bleichrodt hoe de Tiny Forests in Nederland worden gemaakt, wat het belang is van waterberging en hoe de Tiny Forests daarbij helpen. Daan Bleichrodt werkt als trainer, productontwikkelaar en projectleider voor IVN natuureducatie. 

Lezing ‘Tiny Forests en Waterberging’
door Daan Bleichrodt van IVN
Locatie: NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a, Wilnis
Datum: 1 februari 2021, 20.00 uur
Informatie: Catherine van de Graaf, 06 55715014

Ivm Corona kunt u deze lezing alleen bijwonen als u zich van te voren aanmeldt via de website van IVN: https://www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn/activiteiten/ivn-lezing-tiny-forests-en-waterberging

Daar kunt u een aanmeldingsformulier invullen.

Bij binnenkomst checken we uw aanmelding en QR-code. Daarna gaat u direct in de zaal zitten. De stoelen staan op ruime afstand van elkaar.

Wij willen graag dat ook meer kwetsbare belangstellenden kunnen deelnemen.

Daarom vragen wij u, vóór u naar het NME-centrum komt een zelftest te doen en in het NME-centrum een mondkapje type 2 te dragen.


Laatst bewerkt op: 21 januari 2022 06:02

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IVN-Lezing ‘Tiny Forests en Waterberging’

U heeft er vast al eens iets over gehoord: Tiny Forests. Er verschijnen berichtjes in de krant over kinderen die een Tiny Forest aanleggen. Uithoorn heeft er nu vier. De Ronde Venen drie. Maar wat is het precies en hoe helpen ze bij waterberging? In ons veranderende klimaat krijgen we … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: