001 - Vogelvrij TOP

Cursusproject de Ronde Venen heeft nog plaats bij cursussen


Geplaatst op: 24 januari 2022

Het Cursusproject de Ronde Venen heeft nog plaats op de volgende cursussen, lezingen en museum bezoek die al snel van start gaan;

14. Kennismaken met korte verhalen vertellen

“There’s always room for a story that can transport people to other places”. Een uitspraak van J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter verhalen. Met het vertellen van verhalen kun je mensen betoveren door het gebruik van je stem en expressie van handen, gezicht en je hele lichaam. Verhalen vertellen kan in uiteenlopende thema’s zoals natuur, sprookjes, spannende verhalen. Leer nu zelf korte verhalen vertellen door een ervaren verhalenvertelster en ontdek je eigen bron van waaruit je verhalen vertelt in de tweede avond.2 maandagen van 19.30 – 21.00 uur op 14 en 28 februari.O.l.v. Elza Vis. In de Boei te Vinkeveen. Cursuskosten; € 18,00

15. Rondleiding Scheepvaartmuseum.

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. In een rondleiding door het gebouw en langs enkele objecttentoonstellingen hoor je alles over het prachtige 'gouden eeuw'-gebouw waarin het Scheepvaartmuseum is gevestigd. Hoe werd het gebouw vroeger gebruikt? Wat is er door de eeuwen heen gebeurd? Op dinsdag 22 februari van 10.00 – 11.00 uur. O.l.v. gids van het Scheepvaartmuseum. Plaats; Kattenburgerplein 1, Amsterdam. Cursuskosten; € 8,00. Entreekosten; entree museum of MJK.

16. Scheepvaartmuseum: Tentoonstelling Willem van de Velde & Zoon

Deze overzichtstentoonstelling neemt je mee in de maritieme wereld van de Van de Veldes, Het 'oorlogscorrespondentschap' van vader Willem en zijn zoon voert je langs ruwe schetsen, kalme zeegezichten, dramatische stormen en monumentale zeeslagen. Het is de eerste keer wereldwijd dat er zoveel werken van beide kunstenaars tegelijkertijd te zien zijn. Het werk van vader en zoon behoort tot de top van de 17e-eeuwse zeeschilderkunst. Willem van de Velde de Oude blonk uit in gedetailleerde penschilderijen en Willem van de Velde de Jonge in het schilderen met olieverf. Twee recent verworven wandtapijten uit Engeland, naar een ontwerp van Willem van de Velde de Oude, vormen een waar hoogtepunt in de tentoonstelling. Op dinsdag 22 februari van 11.30 – 12.30 uur. O.l.v. gids van het Scheepvaartmuseum. Plaats; Kattenburgerplein 1, Amsterdam. Cursuskosten; € 8,00.Entreekosten; entree museum of MJK.

17. Gebarentaal, de hype van dit moment.

Kijk je tijdens de corona-persconferenties ook soms gefascineerd naar de gebarentolken? Knap dat zij zo snel de tekst die in woorden uitgesproken wordt, in gebaren over kunnen brengen! Waar gebarentaal ooit ontstaan is als communicatiemiddel voor en met doven en slechthorenden, wordt de taal tegenwoordig in veel bredere context gebruikt om te communiceren .Maak in deze 5 lessen kennis met de Nederlandse gebarentaal, ontdek je eigen naamgebaar en verruim je communicatiemogelijkheden! 5 dinsdagen van 14.00 – 16.00 uur op 1 -8 -15 – 22 – 29 maart. O.l.v. Petra Brugmans. Plaats; de Boei te Vinkeveen. Cursuskosten; € 35,00.

Hoe in te schrijven op deze cursussen of op een andere cursus, dit vindt u op onze website, CursusprojectdeRondeVenen. Hier vindt u ook ons gehele cursusaanbod van het voorjaar en ziet u ook welke cursussen er nog plaats hebben.

Laatst bewerkt op: 24 januari 2022 13:28

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursusproject de Ronde Venen heeft nog plaats bij cursussen

Het Cursusproject de Ronde Venen heeft nog plaats op de volgende cursussen, lezingen en museum bezoek die al snel van start gaan; 14. Kennismaken met korte verhalen vertellen “There’s always room for a story that can transport people to other places”. Een uitspraak van J.K. Rowling, de schrijfster van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: