001 -Family

Nieuw VIOS-seizoen, nieuwe kansen!


Geplaatst op: 8 augustus 2011

Het is alweer augustus en de vakanties lopen naar het einde. Het is (nog) niet zo'n mooie zomer, maar wat niet is kan komen hopen we maar. Augustus is gewoontegetrouw ook de maand waarin bij VIOS na de zomerstop de instrumenten en batons weer "uit het vet" worden gehaald en de repetities en lessen weer beginnen. Niet alleen de majorettes en muzikanten beginnen weer, ook de gratis lessen van de MusicKidz gaan weer van start. En er is nog plek voor zowel ervaren als beginnende muzikanten en majorettes. Dus pak je kans en meld je snel aan.

Majorettes
Vanaf woensdagmiddag 24 augustus trainen de leerlingrettes elke week tussen 15:30 en 16:30 uur. In clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen in Mijdrecht wordt de training gegeven door Linda Daalhuizen. VIOS leidt op voor de Show- & Marchingband, maar neemt daarnaast ook met groepen en duo's/individueel deel aan wedstrijden. Kijk bv. eens naar het jonge en nu al zeer succesvolle duoD2 op www.duod2.nl. En er kunnen nog majorettes bij. De eerste 4 lessen zijn zo wie zo gratis, dus meld je bij Chantal van Ballegooij. Dat kan telefonisch op het nummer: 0297-272862 of per e-mail: majorettes@vios-mijdrecht.nl. Wil je eerst alleen eens kijken, dat kan natuurlijk ook. Bel van te voren dan wel even met Chantal.

Muzikanten
De showband van VIOS gaat op 25 augustus de wijk Hofland-Noord aan doen. Een muzikale rondgang met aan het einde een uitvoering van de U2 taptoeshow. Een mooie gelegenheid om eens te zien en horen wat muziek maken in een show- en marchingband zoal inhoudt.
VIOS is op zoek naar ervaren muzikanten voor het zwaardere blaaswerk (schuiftrombone, bariton, tenorsax of bas). Maar ook jonge beginnende muzikanten worden van harte uitgenodigd hun licht te komen opsteken en lid te worden. Naast de genoemde instrumenten leidt VIOS op voor trompet, (dwars)fluit, altsaxofoon, ritmisch en melodisch slagwerk. Ook hier geldt, de eerste 4 lessen zijn gratis. Loop eens binnen bij het opleidingsorkest. Zij repeteren vanaf maandag 22 augustus elke week tussen 18:15 en 19:15 uur onder leiding van Maddy Kuijlenburg. Aansluitend repeteren de blazers van de band. Alle slagwerkonderdelen repeteren onder leiding van Marcel Verschoor op de woensdag of donderdag. De mallets op woensdag van 17:30 tot 19:30 uur, de jeugdslagwerkgroep op donderdag tussen 18:30 en 19:30 uur en de slagwerkgroep vervolgens op donderdag van 19:45 tot 22:00 uur.
Elke eerste maandag en derde donderdag van de maand repeteren de blazers en slagwerkers gezamenlijk, is er een straatoptreden in de regio of wordt de taptoeshow gerepeteerd.

Als je van te voren even belt met Ingrid de Boer, kun je een repetitie gewoon eens bijwonen. Ingrid is te bereiken op nummer 06-34769211 of per mail via deboer49@versatel.nl.

Gratis MusicKidz
Half september starten de 20 gratis lessen van de VIOS MusicKidz weer. De MusicKidz is voor alle kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar, basisschool groep 3 en 4. Tijdens de lessen leren de kinderen de beginselen van het notenschrift. En hiermee gaan ze ook direct aan het werk. Met blokfluiten en slagwerkinstrumenten leren ze liedjes te spelen en ritmes te klappen en te slaan. Ook gaan de kinderen bewegen op muziek. Ze leren op muziek te marcheren en verschillende commando's die ook op straat worden gebruikt. De lessen kosten niets, ook de instrumenten en het lesmateriaal krijgt u van VIOS in bruikleen. Er is nog plek, dus geef je gauw op bij Sabina Hoogerdijk. Zij is bereikbaar via musickidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer 0297-242343.

Dweilorkest DORST
Ook DORST staat weer te trappelen van ongeduld. Op vrijdagavond 26 augustus is hun eerste repetitie om 19:30 uur in het clubgebouw aan de Windmolen. Dit is direct de generale repetitie voor het dweilorkestenfestival de volgende dag in Katwijk aan de Rijn. DORST repeteert vanaf 31 augustus om de twee weken op de woensdagavond van 20:00 tot 22:15 uur. Ook DORST kan nog best versterking gebruiken. Dus speel je trompet, saxofoon, schuiftrombone, bariton of sousafoon of ben je een ervaren slagwerker? Neem dan contact op met Gerrit van Vliet op nummer 06-21525558 of stuur een mailtje naar pr@vios-mijdrecht.nl.

Voor informatie over de vereniging kijk je het beste op www.vios-mijdrecht.nl en www.dweilorkest-dorst.nl. Een mailtje naar pr@vios-mijdrecht.nl met je contactgegevens kan ook. De vereniging neemt dan contact met je op.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw VIOS-seizoen, nieuwe kansen!

Het is alweer augustus en de vakanties lopen naar het einde. Het is (nog) niet zo'n mooie zomer, maar wat niet is kan komen hopen we maar. Augustus is gewoontegetrouw ook de maand waarin bij VIOS na de zomerstop de instrumenten en batons weer "uit het vet" worden gehaald en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: