001 - De Baat

Reiszegen voor Pelgrim


Geplaatst op: 8 augustus 2011

Op 17 augustus vertrekt Karlien Veldhoen, woonachtig in Wilnis, per trein naar Zuid-Frankrijk om vanuit de plaats Saint Pied de Port aan haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te beginnen.

Hiermee gaat een reeds lang bestaande, diepgekoesterde wens in vervulling. Karlien ziet haar tocht als een "rite de passage" op de drempel van een nieuwe levensfase nu dit jaar haar beide dochters het ouderlijk huis hebben verlaten.

De pelgrimstocht is mede bedoeld om zich op deze nieuwe levensfase te bezinnen. In de Middeleeuwen kreeg je als pelgrim een geloofsbrief mee en de pelgrimszegen aan het begin van de reis. De geloofsbrief is veranderd in de "Çredencial del Peregrino", een stempelkaart die toegang verleent tot de refugio (eenvoudig onderdak voor de pelgrim) en bewijst dat je de tocht hebt gemaakt. Daar zij dit avontuur gezegend wil zien ontvangt Karlien de pelgrimszegen aan het eind van de door het "Katholiek Alternatief De Ronde Venen" georganiseerde eucharistieviering.

De viering is op zaterdag 13 augustus om 19.00 uur in de Veenhartkerk, Grutto 2a, Twistvlied, Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Reiszegen voor Pelgrim

Op 17 augustus vertrekt Karlien Veldhoen, woonachtig in Wilnis, per trein naar Zuid-Frankrijk om vanuit de plaats Saint Pied de Port aan haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te beginnen. Hiermee gaat een reeds lang bestaande, diepgekoesterde wens in vervulling. Karlien ziet haar tocht als een "rite de passage" op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: