Atlantis blijft achter tegen tactisch HKC

Geplaatst op: 6 februari 2022

Het is begin februari 2022 en eindelijk na 2 jaar lijkt het erop dat de spelers van Atlantis weer een volwaardige competitie af kunnen gaan ronden in de zaal. Wel wordt het in iets andere vorm namelijk dat er in plaats van 8 ploegen in een poule het er nu 4 zijn. De eerste tegenstander van de ploeg uit Mijdrecht was het al eerder getroffen HKC uit Utrecht wat toendertijd met 9-32 alle hoeken van de zaal werd laten zien. Echter deze wedstrijd zou totaal anders verlopen..

HKC had namelijk een plan en voerde deze uitstekend uit. Sommige mensen zullen het anti-korfbal noemen, maar er werd voor gekozen om alleen maar bewust te gaan achter verdedigen en het tempo zwaar te vertragen zodat er gewoon simpel weg minder kansen zouden komen voor Atlantis. Dit had effect, want het door Van Walraven B.V. gesponsorde ploeg rondde de kansen die ze kregen gewoon simpelweg niet af. En als dan aan de ene kant de bal niet valt dan raad je het al, aan de andere kant vallen ze er wel in. Na 12 minuten stond er namelijk een 2-4 tussenstand op het scorebord waarbij je dan denkt dat er nog niet veel aan de hand is, maar het vertoonde spel was werkelijk niet om aan te gluren in beide vakken bij Atlantis.

Hoofdtrainer Wim Schaap besloot hierbij om in te grijpen en na 18 minuten Rick Kuijlenburg en Lynn Loman in het veld te brengen. Echter had ook HKC hier zijn antwoord op en liep het gestaag uit richting 4-8 en namen de frustraties bij de Wit-Blauwen alleen maar verder toe. Na nog 2 goede goals van de familie Kuylenburg gingen de ploegen uiteindelijk rusten met een 6-9 stand.

Echter in de rust moest er weer gewisseld gaan worden. Helaas kon Rick niet verder na al een hele wedstrijd bij het 2de gespeeld te hebben en kwam Sander die eerder eruit gehaald was, weer terug in het veld en ook Fay had een blessure opgelopen waardoor Joyce terug kwam en Lynn naar de andere kant verhuisde.

In de 2de helft leek Atlantis eindelijk een beetje grip op de wedstrijd te krijgen. Met name verdedigend werd er niet veel meer weg gegeven en was vrijwel elk schot wat HKC loste en niet raak ging gelijk voor Atlantis zodat er weer in de aanval gezocht kon worden. Maar daar in de aanval bleef het een flinke opgave om er maar doorheen te komen. Zelfs terwijl de bal in de aanval van HKC was begon de aanval van Atlantis eigenlijk al in het andere vak onder de paal om er maar voor te zorgen dat er gelijk een rebound was en dat Atlantis zijn eigen spel kon spelen. Echter was dit lange tijd een heel kolderiek gezicht met 4 dames die onder de paal aan het rauwdouwen met elkaar waren om de beste positie maar te krijgen. Ook de scheidsrechter moest hier een paar keer ingrijpen om de situatie maar een beetje rustig te houden.

Maar ondanks dit alles kwam Atlantis dus wel terug in de wedstrijd naar 11-11 en kwamen we ook zelfs even voor met een stand van 13-12 na een goed gescoorde vrije bal van de ingevallen Lisa. Maar toen deed Atlantis zichzelf echt te kort. Een paar gemiste open kansen plus de al eerdere vele gemiste kansen zorgde ervoor dat HKC de vorige oorwassing helemaal goed konden maken op deze zaterdag. HKC maakte nog 2 doelpunten en de wedstrijd eindigde dan ook in een 13-15 eindstand.

Een regelrechte deceptie zoals het aanvoelde voor de ploeg uit Mijdrecht en een goed tactisch uitgespeelde wedstrijd voor HKC zorgt ervoor dat Atlantis nu volle bak in de achtervolging moet in de poule. Laten we hopen dat dit een eenmalig incident was en dat het vlaggenschip volgende week weer het spel speelt wat zij kunnen spelen. Dan wordt er gespeeld tegen KZ Danaïden in Leiden.

Laatst bewerkt op: 6 februari 2022 22:44

Het is begin februari 2022 en eindelijk na 2 jaar lijkt het erop dat de spelers van Atlantis weer een volwaardige competitie af kunnen gaan ronden in de zaal. Wel wordt het in iets andere vorm namelijk dat er in plaats van 8 ploegen in een poule het er nu … Lees meer »