Jubelcijfers bij De Vinken

Geplaatst op: 13 februari 2022

Trainer-coach Sabrina Kooijman had de volgende basisacht ter beschikking: Eva Hemelaar, Jiska Kroon, Jelle Mul en Levi Kroon in de aanval; Dorien Verbruggen, Emese Kroon, Jerom Stokhof en Rutger Woud in de verdediging.

Wervelend begin

De start van de wedstrijd was weergaloos. Binnen vijf seconden scoorde Levi Kroon van afstand. RDZ antwoordde direct en na de vakwissel maakte Dorien Verbruggen uit een vrije bal 2-1. In de volgende aanval was Rutger Woud trefzeker: 3-1 binnen twee minuten. Een benutte strafworp liet RDZ weer aanhaken.

Hierna zakte de wedstrijd volledig in. Een bedenkelijk spelniveau was aan beide kanten een zichtbare uiting van schijnbare onmacht. Het eerste kwartier bleef de ploeg uit Zeist in het kielzog van de thuisploeg. Na de 4-4 van Emese Kroon wist haar debuterende nichtje Jiska haar debuut op te sieren met een fraaie doorloopbal: 5-5. Aanvoerder Jerom Stokhof, die in de laatste wedstrijd voor de lockdown zijn 300ste doelpunt voor De Vinken 1 liet noteren, maakte van afstand 6-5. Vakmaat en zwager Rutger Woud maakte vorige week zijn 400ste doelpunt in Vinkendienst; zijn 402de betekende 7-5. Na een snel antwoord van RDZ maakte Eva Hemelaar van afstand 8-6. De ruststand werd 8-7.

Moeizaam gefrommel

In de tweede helft werd het niet veel beter. De Vinken hield wel het overwicht en het initiatief, maar kwam geen enkel moment lekker los. Scheidsrechter Van Uden moest heel vaak ingrijpen bij het doldrieste spel en deelde rijkelijk vrije ballen en strafworpen uit. Het maakte het aanzien van de wedstrijd niet aantrekkelijker.

De winst zat hem in de jubileumcijfers. Eva Hemelaar speelde in de laatste veldwedstrijd voor de winter haar 100ste wedstrijd in de Vinkenhoofdmacht. Deze keer speelde zijn een hoofdrol. Met nog eens vijf treffers in de tweede helft (tweemaal van afstand en driemaal een strafworp) leverde zij het thuispubliek alsnog een vrolijke middag. Dorien Verbruggen speelde deze wedstrijd haar voor de honderdste keer in Vinken 1. Zij onderstreepte haar jubileumoptreden met een reeks doelpunten en kwam viermaal tot scoren. Levi Kroon mocht het eindoordeel vellen: 18-15, waarna RDZ vanaf de stip de eindstand op 18-16 bepaalde.

Komende zaterdag speelt De Vinken uit in IJsselstein tegen de eveneens ongeslagen medekoploper Fortissimo.

Laatst bewerkt op: 13 februari 2022 13:37

Sinds lange tijd mocht het eerste achttal van korfbalvereniging De Vinken weer een thuiswedstrijd spelen in de sporthal van het Dorpshuis te Vinkeveen. De zaalcompetitie is hervat. Weliswaar in kleinere poules, maar er mag weer gekorfbald worden. Met publiek. Trainer-coach Sabrina Kooijman had de volgende basisacht ter beschikking: Eva Hemelaar, … Lees meer »