Karwei
Verkiezingsdebat tussen lijsttrekkers op 7 maart bij RTV Ronde Venen

Verkiezingsdebat tussen lijsttrekkers op 7 maart bij RTV Ronde Venen


Geplaatst op: 28 februari 2022

RTV Ronde Venen zendt maandag 7 maart live een verkiezingsdebat uit tussen de lijsttrekkers die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het debat staat onder leiding van Patrick Lodiers. De lijsttrekkers van de 8 partijen gaan met elkaar in discussie over onderwerpen die belangrijk zijn voor De Ronde Venen. De uitzending begint om 19.30 uur.

Op 16 maart zijn er verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad. Aan de verkiezingen doen 8 partijen mee. Om inwoners te helpen bij het bepalen van hun keuze organiseert de gemeente het verkiezingsdebat. Inwoners van De Ronde Venen van 18 jaar en ouder kunnen op 16 maart tussen 7.30 uur en 21 uur hun stem uitbrengen in een van de 20 stembureaus in de gemeente. Om het stemmen te spreiden en drukte te voorkomen kan op 4 stembureaus ook op 14 en 15 maart gestemd worden.

Debat staat onder leiding van Patrick Lodiers

Onder leiding van Patrick Lodiers gaan de 8 lijsttrekkers op maandag 7 maart in debat over onderwerpen als wonen, verkeer, sociaal beleid, financiën, participatie en duurzaamheid. Patrick Lodiers is inwoner van Abcoude en onder andere bekend als de presentator van De Nieuws BV dat elke dag om 12 uur op NPO Radio 1 wordt uitgezonden. Het debat wordt omlijst met live muziek van de Abcoudse groep Acoustic4fun.

Het verkiezingsdebat begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21 uur. Het is live te volgen via RTV Ronde Venen, RTV Ronde Venen zendt uit op de Ziggokanalen 41 en 36 (Abcoude en Baambrugge) en op 1368 (andere providers). RTV Ronde Venen is te horen op 105.6 FM en via de kabel 1916 ( Ziggo) en 1068 (andere providers). Het is niet mogelijk het debat fysiek bij te wonen.

Kieskompas

Inwoners die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen of die hun keuze willen controleren kunnen gebruikmaken van Kieskompas. Kieskompas is een hulpmiddel waarmee u kunt zien welke partij het dichtst bij uw denkbeelden staat. Inwoners die van het programma gebruikmaken, krijgen dertig stellingen voorgelegd over verschillende actuele lokale onderwerpen, onder andere op het gebied van verkeer en vervoer, sociaal beleid, woningbouw en financiën. Als alle stellingen zijn ingevuld is in een oogopslag te zien met welke politieke partij de gebruiker de meeste overeenkomsten heeft. Kieskompas is te vinden via https://derondevenen.kieskompas.nl of www.derondevenen.nl. Op de gemeentelijke website staat ook andere relevante informatie over de verkiezingen.


Laatst bewerkt op: 28 februari 2022 10:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verkiezingsdebat tussen lijsttrekkers op 7 maart bij RTV Ronde Venen

RTV Ronde Venen zendt maandag 7 maart live een verkiezingsdebat uit tussen de lijsttrekkers die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het debat staat onder leiding van Patrick Lodiers. De lijsttrekkers van de 8 partijen gaan met elkaar in discussie over onderwerpen die belangrijk zijn voor De Ronde Venen. De uitzending begint … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: