CSW wint ook bij Maarssen

Geplaatst op: 13 maart 2022

Goed voetbal op deze grasmat was praktisch niet mogelijk maar beide ploegen probeerden het beste ervan te maken. De eerste grote kans was voor Maarssen toen de spits de bal meekreeg en alleen afging op doelman Rahim Gok die vervolgens de inzet prima met de voet pareerde. Het spel golfde in die beginfase wat heen en weer zonder dat beide ploegen zich echt grote kansen wisten te creëren. Aan de kant van CSW was een voorzet van Bram Korver net iets te hoog voor de vrijstaande Berry Kramer en Maarssen kreeg nog een mogelijkheid toen de spits in de zestien werd aangespeeld maar prima werd verdedigd. Na 24 minuten spelen een prima aanval van CSW wat tot de openingstreffer leidde. Dennis Prange verzond een prima pass richting Matt Veerhuis die de achterlijn opzocht en de bal panklaar lag voor Korver die vervolgens beheerst intikte. Vlak na deze treffer opnieuw een kans voor CSW. Korver gaf de bal voor, een handig overstapje van Kramer volgde waardoor de bal voor de voeten kwam van Veerhuis die de hoek voor het uitzoeken had maar zijn schot belandde uiteindelijk voorlangs het doel. Veerhuis kreeg hierna nog een mogelijkheid na een doorkopbal van Kramer maar dit keer kon zijn schot gekeerd worden door de doelman. Maarssen werd vlak voor rust nog gevaarlijk uit een hoekschop maar de bal werd tot opluchting van CSW naast geschoten.

Na rust was Maarssen de ploeg met het meeste balbezit. Het ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker maar alle aanvallen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de solide verdediging van CSW. Het gevaar van Maarssen kwam voornamelijk voort uit hoekschoppen en enkele voorzetten vanaf de zijkant maar doelman Gok stond steeds op de juiste plek. CSW kreeg in deze tweede helft ook nog nauwelijks kansen omdat het iets te slordig omging met de geboden ruimte en te snel balverlies leed. Het venijn zat hem deze middag in de staart. Na 85 minuten spelen leek de wedstrijd af te gaan stevenen op een gelijkspel. Na een prachtige knal van buiten de zestienmeter belandde de bal onhoudbaar voor Gok in de kruising en dat betekende de 1-1. Maarssen wilde doordrukken maar keek een minuut later alweer tegen een achterstand aan. Matt Veerhuis brak door over links, gaf de bal precies op maat aan Jordy de Groot die vervolgens keihard de 1-2 binnen schoot. Bij het slotoffensief van Maarssen kwam CSW niet meer in gevaar en zo keerden de mannen van trainer Michel Strating met een 1-2 overwinning dik tevreden huiswaarts.

Laatst bewerkt op: 13 maart 2022 15:47

Op een erbarmelijk slecht veld behaalde CSW zaterdag opnieuw 3 punten tegen de nummer 3 van de ranglijst Maarssen. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien maar het was Jordy de Groot die 4 minuten voor tijd de winnende treffer tegen de touwen schoot. Goed voetbal op deze … Lees meer »