Beeldenken en Autisme bij Praat Lokaal ASS

Beeldenken en Autisme bij Praat Lokaal ASS


Geplaatst op: 21 maart 2022

Woensdagavond 30 maart aanstaande schuift (op veler verzoek) Natasja Esmeijer aan bij Praat Lokaal ASS. Natasja Esmeijer is moeder van een beelddenker en een kind met autisme. 

Natasja: “Toen mijn oudste (de beelddenker) naar school ging wist ik al dat het een pientere meid was. Groot was dan ook de verbazing dat het op school niet zo lekker ging. Na een paar jaar kwam ik erachter dat ze een beelddenker was. Helaas wist school daar niet veel van dus ben ik zelf in het onderwerp gedoken. Ik ben een praktijk begonnen om beelddenkers te helpen en daarbij kwam ik ook in contact met volwassen beelddenkers en kwam tot de ontdekking dat er heel veel mensen rondlopen die geen idee hebben waarom ze zich altijd anders en soms zelf dom voelen. Dat moest anders. Uiteindelijk heb ik het boek: “BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…” geschreven. In dit boek leg ik uit wat beelddenken is, wat taaldenken is en ook hoe de verschillende diagnoses zoals adhd, hoogbegaafdheid, autisme en hooggevoeligheid zich met elkaar verhouden. Je bent geen autist maar een van jouw kenmerken of eigenschappen is autisme. Daarnaast ben je nog veel meer en ondertussen ook nog eens je eigen zelf. Zo heeft ieder mens en ook elke beelddenker zijn eigen combinatie van eigenschappen die jou maakt wie je bent.”

Natasja zal je deze avond meenemen in de denkwereld van de taaldenkers, de beelddenkers en legt uit hoe de verschillende diagnoses in elkaar steken. Zij zal je meer vertellen over de kenmerken van Autisme, ADHD en beeld denken. Er zit veel overlap in kenmerken dat het zelfs voor de reguliere zorg vaak niet te overzien is, waardoor de ingestoken behandeling vaak niet helpt. Terwijl als je weet hoe beelddenkers en taaldenkers denken het leven ineens een stuk overzichtelijker wordt. Natasja hoopt je tijdens deze avond een klein stukje wegwijs te maken in de wereld van het beelddenken zodat je beter begrijpt waar gedrag vandaan komt en hoe je kind wel kan leren. Want schooluitval is een van de kenmerken van een beelddenkend kind en helemaal niet nodig zolang er op een beelddenk vriendelijke manier lesgegeven wordt. Dat zit niet zozeer in de methode (die is ook niet passend maar daar kunnen we weinig aan veranderen) maar in de kindbenadering.

Tijdens deze avond is er ruimte tot het stellen van vragen en eigen inbreng en kun je gerust je eigen kind als voorbeeld aandragen. Zij zal proberen zo goed mogelijk inzicht te geven waar de problemen vandaan kunnen komen.

Over het Praat Lokaal Autisme

Het Praat Lokaal Autisme is een plek voor vaders en moeders (of andere betrokken opvoeders) van Kinderen met (een vermoeden van) autisme. Hier kun je je verhaal en ervaringen delen rondom de dynamiek/uitdagingen van het opvoeden van kinderen met ASS. Je maakt gebruik van elkaars deskundigheid, inspireert elkaar en vindt steun en begrip. Op verzoek kunnen specifieke thema's besproken worden of gasten uitgenodigd worden. Kortom: een avond om even op adem te komen, andere ouders te ontmoeten, tips opdoen en je hart te luchten.

Voor en door ouders

Het Praat Lokaal wordt begeleid door Nicolette de Lange en Edwin de Jong. Beiden hebben kinderen met de diagnose ASS.

 

Deelname en aanmelden Praat Lokaal is er elke twee maanden en is gratis. Je kunt aan de avonden afzonderlijk deelnemen (zie agenda op de website ouderslokaal.nl). Je dient je wel even van te voren aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@ouderslokaal.nl.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beeldenken en Autisme bij Praat Lokaal ASS

Woensdagavond 30 maart aanstaande schuift (op veler verzoek) Natasja Esmeijer aan bij Praat Lokaal ASS. Natasja Esmeijer is moeder van een beelddenker en een kind met autisme.  Natasja: “Toen mijn oudste (de beelddenker) naar school ging wist ik al dat het een pientere meid was. Groot was dan ook de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: