Waverfeest 2011 komt er weer aan


Geplaatst op: 1 augustus 2011

Er is weer een jaar voorbij gegaan en dat is weer het startsein voor het Waverfeest. Na de vele uren aan voorbereiding van het bestuur is er weer een superfeest om komst. Dit feest begint op donderdag avond 11 augustus met de prestatieloop voor iedereen wat een waar spektakel is en waar bekende lopers op af komen. Er is een loop van 2,6 km speciaal voor de jongeren, de iets oudere kunnen kiezen uit een loop van 6,2 of 12,4 km. Het is elk jaar weer een spannend gebeuren aan wie de bekers gaan. Dus als u iets sportiefs wilt gaan ondernemen na deze "duilerige" juli maand kunt u uw uithoudingsvermogen op de proef stellen om met één van deze lopen mee te doen, aan aanmoediging zal het niet lukken. Deze dag zal worden afgesloten met muziek in de feesttent die voor iedereen gratis is te bezoeken en m.m.v. een DJ met muziek uit de jaren 70/80 en 90. Ook is er de hele tijd een bruin café op het terrein aanwezig waar een ieder gezellig kan zitten en iets kan gaan drinken.

De volgende dag (12 augustus) is een zeer bekende dag en begint om 12.00 uur voor de kinderen met allerlei kermis toestellen, waar het meeste gratis van is, zo kan je een ritje kan maken in de draaimolen en zweefmolen (ook voor de oudere onder ons een leuke gebeurtenis) tot een springgebeuren waar je zo hoog mee komt dan als je hoogtevrees heb, je even achter je oren gaat krabben. In de avond is het voor de iets oudere onder ons. Om 18.30 kan je je inschrijven voor de Sloot en Slobrace, welk ieder jaar weer druk aan meegedaan wordt het is voor een leeftijd van 13 jaar tot 99 jaar (4 euro pp.) Degene die eenmaal heeft meegedaan is voor de rest van zijn of haar leven "besmet" met deze loop waarvoor je zelf met de planning van je vakantie rekening houdt. Dus meedoen met deze race is een must! Na deze race is er muziek in de feesttent waar de bekende coverband "Loenatix" optreedt.

De dagen zijn nog niet voorbij want de zaterdag 13 augustus is aangebroken en er staat een belangrijk sportonderdeel paraat. Het is namelijk Paardendag voor iedereen. Deze dag wordt mede georganiseerd door PSV Troje m.m.v. manege Zadelpret. Deze dag is er niet alleen voor de paardenliefhebbers want om 12.00 uur begint ook de rommelmarkt waar, net als op de Koninginnedag, u uw slag kan slaan voor goede koopjes of verkoopjes. Natuurlijk is er weer een jaarlijkse strijd om wie er het verst komt bij buikglijden (gratis) of wie de winnaar wordt bij Tobbetjessteken alleen dit is voor 13 jaar en ouder en kost 4 euro pp. De laatste avond treedt de band "Joost Mag Het Weten" op en belooft net als de andere avonden weer geweldig te worden.

Een extra weetje voor iedereen, de Waverse kermis is ontstaan als een plaatselijke Koninginnedag ter gelegenheid van Koningin Wilhelmina haar verjaardag. In de tijd van het ontstaan van de kermis was er geen Koninginnedag zoals we het nu vieren op 30 april, maar werd er plaatselijk in heel het land festiviteiten gedaan. Het is maar dat u het weet.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waverfeest 2011 komt er weer aan

Er is weer een jaar voorbij gegaan en dat is weer het startsein voor het Waverfeest. Na de vele uren aan voorbereiding van het bestuur is er weer een superfeest om komst. Dit feest begint op donderdag avond 11 augustus met de prestatieloop voor iedereen wat een waar spektakel is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: