Knap herstel CSW

Geplaatst op: 28 maart 2022

Na de nederlaag van vorige week volgde afgelopen zaterdag een knap herstel van CSW op bezoek bij Victoria. CSW was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won dik verdiend met 0-2.

Zelf veel mogelijkheden creëren en achterin heel weinig kansen weggeven. Dat was de conclusie van de prima partij die CSW zaterdag afwerkte tegen Victoria. Vanaf het eerste fluitsignaal nam CSW de touwtjes stevig in handen en bepaalde het spel. De ploeg kwam goed door via de flanken met goede voorzetten maar vooralsnog niemand voor het doel om af te ronden. De eerste goede kans was voor Matt Veerhuis die prima werd aangespeeld door Jordy de Groot. Veerhuis haalde vervolgens verwoestend uit maar de bal eindigde op de vuisten van de doelman. Daarna een enorme kans op een voorsprong voor CSW. De doorgebroken Veerhuis gaf de bal laag en hard voor waarna Bram Korver vrij kon inschieten maar de bal verdween centimeters over het doel. De volgende kans diende zich alweer snel aan. De Groot speelde zich knap vrij binnen de zestien en ook zijn stiftbal verdween maar centimeters over het doel. Uit een van de vele hoekschoppen kwam de bal op het hoofd van Berry Kramer maar nu verdween de bal net naast het doel. Het enige wapenfeit van Victoria was een schot op het doel van Rahim Gok die de bal prima klemvast pakte. Veel mogelijkheden dus voor de ploeg van Michel Strating maar vooralsnog geen treffers waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee gingen.

Na rust hetzelfde spelbeeld als voor rust. CSW bepaalde en ging verbeten op jacht naar een voorsprong. De ploeg was in die beginfase van de tweede helft wel dreigend maar de grote kansen zoals voor rust bleven uit. Maar na 70 minuten was het eindelijk raak en kwam CSW op een dik verdiende voorsprong. Veerhuis gaf de bal vanaf links hard en laag voor en invaller Justin Blok rondde heel bekwaam af bij de eerste paal. Victoria begon hierna wat meer aan te dringen maar de ploeg was absoluut niet bij machte om het CSW echt moeilijk te maken. Wel was het oppassen voor CSW bij een paar hoekschoppen en vrije trappen van de thuisploeg maar ook in de lucht was CSW heer en meester. Doordat Victoria meer risico’s begon te nemen kreeg CSW alle ruimte om de voorsprong uit te bouwen. Kansen kwamen er wel maar de juiste precisie ontbrak om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Victoria geloofde nog in een punt maar verder dan een kopbal die naast ging kwam de ploeg niet. In blessuretijd maakte CSW aan alle onzekerheid een einde. Kramer liep over de as van het veld en bediende Mick v.d. Loo op maat die vervolgens oog in oog met de doelman heel beheerst binnenschoot. Een verdiende zege voor CSW dat door deze overwinning voorlopig naar boven mag blijven kijken.

Laatst bewerkt op: 28 maart 2022 08:24

Na de nederlaag van vorige week volgde afgelopen zaterdag een knap herstel van CSW op bezoek bij Victoria. CSW was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won dik verdiend met 0-2. Zelf veel mogelijkheden creëren en achterin heel weinig kansen weggeven. Dat was de conclusie van de prima partij … Lees meer »