Atlantis bouwt veel vertrouwen op richting slotfase competitie

Geplaatst op: 28 maart 2022

Zaterdag 26 maart werd er met prachtig lente weer toch weer een wedstrijd gespeeld in de zaal. En wederom niet zomaar weer een wedstrijd. In deze wedstrijd tegen Furore in Krommenie kon er een plek in de Play-Offs afgedwongen worden door minimaal een gelijkspel te behalen. De vorige keer werd er thuis ruim gewonnen door de ploeg uit Mijdrecht, maar deze wedstrijd begint zoals elk andere weer op 0-0 en er was dus alles om voor te spelen.

Maar het bleef niet lang 0-0 want de rood-wit-blauwen schoten uit de startblokken en hadden binnen 5 minuten al een marge op gebouwd van 4 goals alvorens Furore voor het eerst wat terug deed. Het gat bleef een tijdje op de 4 doelpunten staan totdat bij de 3-7 de effectiviteit van Atlantis op hol sloeg. Binnen amper 2 minuten vielen alle 4 de schoten die Atlantis loste gelijk in het mandje en zag Furore de bui al wel hangen.

Het door van Walraven B.V. gesponsorde eerste van Atlantis kreeg vleugels en had vertrouwen in werkelijk alles wat ze deden zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Het was ook misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen die op de vloer werd gelegd in Krommenie. Na 30 minuten was namelijk de ruststand al 8-17.

Coach Wim Schaap was helder in de rust dat er goed korfbal werd gespeeld, maar dat er ook wel gefocust en vooral scherp door moest blijven gegaan. Dat bericht werd wederom goed begrepen want na wel geteld 11 seconden lag die er alweer in en 5 minuten later kwamen er nog eens 4 doelpunten daarbij. Zou dan toch misschien die 30 mogelijk zijn vandaag?

Wat je dan toch helaas niet wilt in zo’n wedstrijd is dat je dan blessures op loopt als de wedstrijd eigenlijk gespeeld is, maar toch lig dat altijd snel op de loer. Lars moest vroegtijdig voor de rust al de wedstrijd staken, maar ook Joyce met nog zo’n kwartier te gaan ging voor de zekerheid met een enkel blessure naar de kant. Rick en Fay vulden dit echter prima en zonder problemen op waardoor de sneltrein aan doelpunten gewoon door kon blijven gaan.

En zo was het al met nog een minuutje of 10 te gaan 15-29 en zat de 30ste er wel aan te komen! En zoals de regel bij ons is; wie dan de 30ste maakt moet een rondje geven aan iedereen. Echter had de schrijver van dit verslag dit pas door toen hij de 30ste zojuist gemaakt had. Van euforie naar pijn in de portemonnee.

De laatste 10 minuten begon de grote wissel tombola om toch spelers van het 2de ook even wat minuten te geven in het eerste. Jelmer, Jelle, Lotte en Niels mochten allemaal nog even laten zien wat ze waard waren en ook zij deden uitstekend mee met het spel wat al werd laten zien in de overige gespeelde minuten. Uiteindelijk werd er af gefloten met een eindstand van 17-34.

Hierdoor heeft Atlantis zich dus geplaatst voor de Play-offs om promotie. Het is echter alleen nog afwachten of ze als nummer 1 of 2 deze play-offs in gaan. Dit zal volgende week beslist worden tegen koploper HKC. Als Atlantis wint worden zij de nummer 1. Volgende week 17:15 in Utrecht komt dat zien, komt dat zien!

Laatst bewerkt op: 28 maart 2022 08:25

Zaterdag 26 maart werd er met prachtig lente weer toch weer een wedstrijd gespeeld in de zaal. En wederom niet zomaar weer een wedstrijd. In deze wedstrijd tegen Furore in Krommenie kon er een plek in de Play-Offs afgedwongen worden door minimaal een gelijkspel te behalen. De vorige keer werd … Lees meer »