Help jij een handje mee?


Geplaatst op: 28 juli 2011

Handje Helpen Regio Utrecht kan uw hulp hard gebruiken.

Volg Handje Helpen nu ook op:
Twitter: @HandjeHelpenUTR
Facebook: www.facebook.nl/handjehelpen

Mijdrecht
Ruud (13 jr) houdt erg van spelletjes doen: DS-en, maar ook bordspelletje zoals Kolonisten van Catan, Carcassonne, Blockus enz. Hou jij daar ook van en ben je er goed in, dan is dat voor Ruud een leuke uitdaging. Ruud is autistisch en heel erg slim. Om de week in het weekend komt voor hem het beste uit.

Arjan (13 jaar) is licht spastisch en heeft met een ontwikkelingsachterstand. Hij kan fietsen op een aangepaste fiets en moet tijdens het lopen af en toe zijn evenwicht zoeken. Maar het lukt hem allemaal wel. Op zondag wil hij graag allerlei leuke dingen doen: (tafel)voetballen, zwemmen, (zittend) bowlen, fietsen enz., maar niet alleen.

Ties en Erik zijn broertjes van resp. 10 en 8 jaar. Natuurlijk is het normaal dat die elkaar wel eens in de haren vliegen, maar de autistische handicap van Ties maakt het voor Erik wel erg moeilijk. Wie komt er eens wat leuke jongensdingen ondernemen met Erik en helpt hem met het accepteren van zijn broer. Als je iets van autisme afweet, zou je Ties ook wat kunnen helpen bij zijn huiswerk of leren hoe hij zijn kamer op kan ruimen. Heb je op dit vlak geen kennis of ervaring, dan kun je bij Handjehelpen autisme-cursussen volgen.

Wiegerd is 4 jaar en een energiek mannetje. Hij heeft een open karakter, is impulsief, maar ook een denker. Hij houdt erg van buiten spelen, hutten bouwen, met de hond wandelen, naar de speeltuin; maar je moet hem in de gaten houden, want als hij ergens in verdiept is, kan hij zomaar ‘weglopen'. Wiegerd is autistisch. Wie komt op vrijdag moeder helpen, zodat het jongere zusje van 2 jaar ook genoeg aandacht krijgt.

Zura, de moeder van Alain (2 jaar, verstandelijke beperking), moet met haar zoontje vaak naar het ziekenhuis in Woerden. Haar oudere zoon gaat binnenkort in Woerden naar school. Vandaar dat ze erg graag naar Woerden wil verhuizen. Wie heeft een auto en een paar uurtjes per week beschikbaar en wil haar helpen bij het gaan bekijken van geschikte woonruimte. Ondertussen kan ze dan oefenen met het Nederlands spreken. Zura komt uit Angola, maar beheerst de Nederlandse taal steeds beter.

Vinkeveen
Joke is 26 jaar en woont weer thuis bij haar ouders omdat ze het in de woonvoorziening helemaal niet naar haar zin had. Nu zoekt Joke een maatje/vriendin/leeftijdsgenoot, waar ze af en toe eens lekker mee kan kletsen of samen op stap kan gaan: samen naar de film of naar het Dolfinarium bijvoorbeeld? Joke is licht autistisch en heeft een lichte verstandelijke beperking.

Wilnis
Eddy is vier jaar en zijn broertje Harold is twee. Samen zijn het boefjes, waar moeder haar handen vol aan heeft. Kom je haar op woensdag een handje helpen? Eddy is autistisch en bij Harold weten we het nog niet, maar dat er wat extra handen en ogen gebruikt kunnen worden is wel duidelijk.

Amstelhoek
Voor Casper (7 jr, autistisch) zoeken we iemand die stevig in de schoenen staat. Casper wil graag zijn wil doorvoeren. Om 14.00 uur kun je eerst spelen met zijn zusje van 5 jaar en om 15.00 uur komt Casper thuis. Als jij beide kinderen onder je hoede neemt, kan moeder even iets voor zichzelf gaan doen.

Abcoude
Erik van 7 jaar gaat naar een nieuwe school in Amstelveen. Helaas moeten de ouders het vervoer van en naar huis zelf regelen. Ze wonen in Abcoude. Wie heeft een auto en neemt het van hun over op donderdag (om 15.00 uur) en vrijdag om 12.30 uur? Erik is een onzeker mannetje, maar wel een gezellige kletser. Bij een vrouw voelt hij zich wat sneller op zijn gemak. De onkosten worden uiteraard vergoed.

Een blind meisje van 11 jaar (met lichte verstandelijke beperking) zoekt iemand voor de woensdagmiddag en/of donderdagmiddag om samen leuke dingen te gaan doen.

Bij de familie Kraan zijn er twee jonge kinderen met autisme. Kom jij (en het mag ook met z'n tweeën) op maandag of woensdagmiddag, of iedere andere dag van 16.00 uur tot 20.00 uur, moeder wat hulp uit handen nemen?

De Ronde Venen en Stichtse Vecht
Contactpersoon: Yvonne Sieben tel. 030-2632958/ 0346-251421

www.hhru.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Help jij een handje mee?

Handje Helpen Regio Utrecht kan uw hulp hard gebruiken.Volg Handje Helpen nu ook op:Twitter: @HandjeHelpenUTRFacebook: www.facebook.nl/handjehelpen Mijdrecht Ruud (13 jr) houdt erg van spelletjes doen: DS-en, maar ook bordspelletje zoals Kolonisten van Catan, Carcassonne, Blockus enz. Hou jij daar ook van en ben je er goed in, dan is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: