Wedstrijdverslag Atlantis 1

Geplaatst op: 3 april 2022

Op zaterdag 2 april was het zover. Het door van Walraven B.V. gesponsorde eerste van Atlantis mocht aantreden voor haar laatste reguliere competitie wedstrijd. Deze wedstrijd werd uitgevochten tegen het uit Utrecht afkomstige HKC. Bij deze wedstrijd stonden niet alleen 2 punten op het spel, maar de uitkomst van deze wedstrijd ging bepalen wie zichzelf de nummer een van de poule mocht noemen. De Mijdrechtenaren waren uit op revanche door de uitslag van de vorige keer dat deze ploegen tegenover elkaar stonden.

In de eerste minuten van de wedstrijd liet Atlantis zich meteen gelden. Binnen no time stond de 0-2 al op het scorebord en zat het vertrouwen er meteen in bij het hele team. Atlantis bouwde hierop zijn voorsprong uit naar een comfortabele 2-6 door een ontzettend knappe doorloopbal van Jelmer, die overigens al bijna een hele wedstrijd in de benen had zitten voor het tweede van Atlantis. Deze voorsprong van 4 heeft Atlantis gedurende de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Voor het einde van de eerste helft werd deze voorsprong zelfs voortgezet naar een stand van 7-13 in het voordeel van Atlantis. Dit was tevens ook de ruststand.

Tijdens de rust heeft coach Wim Schaap verschillende tips en aanwijzingen gegeven om de wedstrijd nog meer naar ons toe te trekken om daarmee een belangrijke positie in te nemen voor de play-offs. Begin tweede helft was echter minder scherp en Atlantis liet zijn voorsprong terug zakken naar 10-14. Er volgde hierna een wisselwerking tussen Atlantis en HKC waarbij Atlantis als eerste scoorde en HKC terugsloeg. Na de 12-16 werd er een wissel doorgevoerd waarbij Fay op de plek van Amy kwam te staan. Na deze wissel bouwde Atlantis zijn voorsprong weer uit naar 6 verschil, maar HKC gaf weer antwoord en bracht de stand weer terug op 4 verschil. In de slotfase van de wedstrijd bracht Atlantis nog een laatste zet en bracht daarmee de eindstand op een 16-22 overwinning voor Atlantis.

Met deze uitslag is Atlantis officieel als nummer 1 geplaatst voor de Play-offs in de poule en zal de komende twee weken nog promotiewedstrijden gaan spelen voor een plek in de eerste klasse. De tijden voor deze wedstrijden zijn nog niet bekend, dus houdt onze kanalen in gaten en wees erbij om Atlantis nog twee wedstrijden aan te moedigen in de zaal!

Laatst bewerkt op: 3 april 2022 21:07

Op zaterdag 2 april was het zover. Het door van Walraven B.V. gesponsorde eerste van Atlantis mocht aantreden voor haar laatste reguliere competitie wedstrijd. Deze wedstrijd werd uitgevochten tegen het uit Utrecht afkomstige HKC. Bij deze wedstrijd stonden niet alleen 2 punten op het spel, maar de uitkomst van deze … Lees meer »