Atlantis wint de eerste Play-Off van Apollo

Geplaatst op: 11 april 2022

Mijdrecht - Het is dan toch gelukt! Het eerste van korfbalvereniging Atlantis mocht eindelijk gaan strijden voor een plek in de eerste klasse. Een niveau waar er 10 jaar geleden nog bij lange na niet aan werd gedacht. Alleen hoe moest die route zich gaan ontvouwen om daar terecht te komen? Heel simpel; een dubbele wedstrijd tegen Apollo uit Heerhugowaard en de ploeg die over de twee wedstrijden de meeste doelpunten maakt promoveert naar de 1ste klasse.

De eerste Play-off werd gespeeld op bekend terrein in Mijdrecht. In een volle sporthal de Phoenix werd er al vroeg afgegooid met een zinderende wedstrijd tot gevolg! En de wedstrijd begon dan ook spectaculair, want binnen 5 seconden lag de eerste bal voor het door Walraven B.V. gesponsorde team er al in. Maar Apollo had gelijk een antwoord, wat ervoor zorgde dat het publiek aan beide kanten gelijk op de bank stond van enthousiasme.

Het zorgde ervoor dat de eerste 10 minuten beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren wat van te voren ook wel werd verwacht. 6-6 was de tussenstand inmiddels en Apollo leek de wedstrijd wat meer naar zich toe te gaan trekken. Zo schoten in deze fase met name de dames bij de tegenstander met scherp waardoor voor het eerst in de wedstrijd een gaatje van 3 werd gecreëerd: 6-9. De Mijdrechtenaren, die op dat moment al 3 strafworpen hadden gemist, rechtte hun rug en kwamen weer langszij bij 11-11.

Werd het dan erop en erover? Absoluut niet, want ondanks een tactische wissel van hoofdtrainer Wim Schaap met zijn assistent Maarten Helsloot, kreeg één van beiden ploegen het maar niet voor elkaar om de overhand te krijgen. Het zorgde er ook uiteindelijk voor dat er met een 13-13 tussenstand de kleedkamers werden opgezocht.

Ondanks dat er te merken viel dat er veel spanning op zat was het ook voortreffelijk om te zien dat er dus 26 goals in 30 minuten vielen. Maar kon dit niveau ook de 2de helft vast gehouden worden?

Dat was dus niet het geval, want Apollo kreeg het aanvallend heel moeilijk. Maar ook Atlantis wist in de eerste 10 minuten na rust de korf niet echt meer te vinden. Uiteindelijk zorgde Joyce Rodenburg ervoor dat beide vakken weer mochten wisselen bij een 15-13 voorsprong, waardoor de doelpunten weer een beetje op gang werden getrokken. De Rood-wit-blauwen drukten door doormiddel van twee doelpunten van Fay Trompert en er voor het eerst een gat van 4 was.

Een kwartier nog te spelen waar er aan beide kanten werd gewisseld om of de grip te vinden op de wedstrijd, of de grip op de wedstrijd te behouden. Atlantis leek dat beter te doen, omdat zij zelf met 22-16 voor kwamen. Maar Apollo gaf niet op en weten natuurlijk ook dat in een Play-Off over 2 wedstrijden elk doelpunt telt en daarom knokten ze zich terug tot 22-18. En het werd zelfs nog beter voor ze want ook de 19de viel erin met nog maar 2 minuten te spelen. Gaf Atlantis deze marge dan toch nog helemaal weg? Nee de ploeg speelde nog een goede aanval uit waardoor Fay Trompert de 23ste erin mocht leggen waarna de scheidsrechter niet veel later een einde aan de wedstrijd maakte.

Een mooie korfbal pot dus met een 23-19 overwinning voor Atlantis wat betekent dat er volgende week eigenlijk met een 0-4 voorsprong de wedstrijd wordt in gegaan. Het bleek wel dat beide teams ontzettend aan elkaar gewaagd waren en er dus nog alles om voor te spelen is. Aankomende zaterdag om 14:45 in Heerhugowaard moet de beslissing vallen. Alle supporters van Atlantis kom ons alsjeblieft steunen want wij hebben jullie support hard nodig! Hopelijk tot dan!

Laatst bewerkt op: 11 april 2022 08:31

Mijdrecht - Het is dan toch gelukt! Het eerste van korfbalvereniging Atlantis mocht eindelijk gaan strijden voor een plek in de eerste klasse. Een niveau waar er 10 jaar geleden nog bij lange na niet aan werd gedacht. Alleen hoe moest die route zich gaan ontvouwen om daar terecht te … Lees meer »