Karwei

Verdenking doodslag voor Baambrugger voor dodelijk ongeluk Utrecht


Geplaatst op: 27 juli 2011

Baambrugge/Utrecht - Het Openbaar Ministerie verdenkt de bestuurder die betrokken was bij het dodelijke ongeluk op de Cartesiusweg in Utrecht van doodslag en poging tot doodslag.

De 23-jarige bestuurder uit Baambrugge zat in één van de twee auto's die veel te hard over de weg reden en die mogelijk bezig waren met een race. Eén van de auto's tikte daarbij een onschuldige derde auto aan die tegen een boom botste. Daarbij kwam één inzittende om het leven en raakte een andere zwaargewond.

De verdachte uit Baambrugge werd ter plekke aangehouden in zijn BMW. De bestuurder van de andere auto die aan het racen was, vermoedelijk een BMW cabrio in de 3-serie, is nog voortvluchtig.

De verdachte wordt donderdag voorgeleid voor de rechter. Justitie wil de verdenking niet toelichten, maar bij doodslag gaat justitie er vanuit dat de dood opzettelijk, maar niet met voorbedachte rade, is veroorzaakt. In Nederland kan de straf in zo'n geval variëren van 4 jaar tot levenslang.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verdenking doodslag voor Baambrugger voor dodelijk ongeluk Utrecht

Baambrugge/Utrecht - Het Openbaar Ministerie verdenkt de bestuurder die betrokken was bij het dodelijke ongeluk op de Cartesiusweg in Utrecht van doodslag en poging tot doodslag.De 23-jarige bestuurder uit Baambrugge zat in één van de twee auto's die veel te hard over de weg reden en die mogelijk bezig waren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: