Vinkefest
Succesvolle examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

Succesvolle examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht


Geplaatst op: 13 april 2022

Mijdrecht - Het mocht eindelijk weer! Clubexamens met publiek erbij. Na een periode waar de lockdowns, buiten trainingen en trainingen met beperkingen elkaar afwisselden, zijn er alweer een tijdje gewone trainingen. Hierdoor hebben de leerlingen van Horangi Taekwondo er lang op moeten wachten, maar maandag waren er eindelijk weer examens.

In sporthal de Willisstee hadden de ouders en fans zich verzameld op de tribune en stonden de examenkandidaten met een gezonde spanning klaar in de sporthal. De trainers Bas Bokkes en Remko van Gerven werden geholpen door Gaelle Sakes en Sebastiaan Haverhoek voor het afnemen van de examens.

Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden gedaan. Tijdens de stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt een verdediging en tegenaanval. De examenkandidaten lieten zien dat zij hun technieken ook in relatie tot een tegenstander prima beheersen. Bij het onderdeel sparren hebben de examenkandidaten de examinatoren ervan overtuigd dat ze veel variatie in huis hebben. Zowel aanvallend door zelfverzekerd en doelgericht te zijn als verdedigend waarbij het gaat om snel en doordacht te reageren op een aanval. De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact met beschermers, dit is afhankelijk van de graduatie.

De trainers kijken terug op een geslaagd examen, waarbij iedereen geslaagd is. De trainers feliciteren alle geslaagden en bedanken de andere examinatoren! Voor meer informatie over taekwondo of Horangi kunt u www.horangi.nl


Laatst bewerkt op: 13 april 2022 06:44

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

Mijdrecht - Het mocht eindelijk weer! Clubexamens met publiek erbij. Na een periode waar de lockdowns, buiten trainingen en trainingen met beperkingen elkaar afwisselden, zijn er alweer een tijdje gewone trainingen. Hierdoor hebben de leerlingen van Horangi Taekwondo er lang op moeten wachten, maar maandag waren er eindelijk weer examens. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: