Vinkefest
Mooie successen voor UWTC

Mooie successen voor UWTC


Geplaatst op: 13 april 2022

Uithoorn - De UWTC junioren Mike Derogee, Rens Grömmel en Lars Hopman reden zondag 10 april het regiokampioenschap van Waterland, een koers van 2 uur en 5 ronden. Rens probeerde een paar keer in de beginfase van de wedstrijd weg te komen maar ze werden terug gehaald. Lars probeerde na zo’n 45 min koers de oversteek te maken naar de koplopers maar hij kwam net te kort. Na 1,5 uur koers was het Mike die wegsprong met drie andere renners en op jacht gingen naar de koplopers die al ruim 30 seconde voorsprong hadden. Met nog 10 min op de klok hadden ze de kopgroep bijgehaald en zo gingen ze met zes renners de finale in. Mike wist er een mooie 3e plaats uit te slepen. Bij categorie 7 deden Sven Ozinga en Tijs Schippers mee. Categorie 5-6 en 7 starten tegelijk en bleven na een paar snelle ronden bij elkaar in het peloton. Toen cat 5-6 moest afsprinten werd het tempo flink opgevoerd en viel het kleine deelnemersveld van cat 7 uit elkaar. Sven Ozinga kon zijn 2e plek tot de finish handhaven. Ploeggenoot Tijs Schippers reed hier weer vlak achter en werd 3e.

NK selectie jeugd

Zondag 10 april was er voor de jeugdwielrenners uit regio Noord-Holland een NK selectie wedstrijd in Hoorn. Iedere categorie kreeg zijn eigen wedstrijd. Een aantal jeugdleden van UWTC deden hier aan mee. Bij cat 2 reed Tristan Planken weer een sterke wedstrijd. In de 2e ronde ontsnapte Tristan en ontstond een kopgroep van 4 renners. De laatste 2 ronden reden Briek Pelgrim (de Amstel) en Tristan samen vooruit. In de laatste bocht lukte het Briek nog net om de gedemarreerde Tristan toch nog te kloppen. De start bij categorie 6 begon goed en Jytte Timmermans was goed weg. In de eerste ronden is er een groepje van 5 renners weggereden, Jytte zat daar helaas niet bij. Voor Jytte reed een andere deelnemer, waar ze naar toe is gereden. Samen gingen ze draaien. Uit de kopgroep is uiteindelijk iemand gelost, toen hebben ze nog wat ronden met zijn drieën gereden. Jytte won de sprint van de achtervolgers en werd hierdoor 5e. Hiermee was ze het eerste meisje en heeft dus belangrijke punten voor de NK selectie behaald.

Jeugdronde van Alphen aan de Rijn

Sven de Jong stond zondag 10 april aan de start bij de jeugdronde van Alphen. Sven startte achteraan bij cat. 7 met 12 deelnemers. Vanaf de start ging het héél erg hard en al snel moest Sven lossen. Samen met een Avanti rijder hebben ze hard gewerkt tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk hebben ze met een groepje van 4 gesprint om de laatste plaatsen.

Veteranen

Het was zaterdag 9 april koud met de gure wind en hagelbuiten, maar dat weerhield Rene Wiebes er niet van om mee te doen aan de veteranen 60+ wedstrijd in Tiel. Er waren 5 renners ontsnapt en met nog enkele rondes te rijden wist Rene uit het achtervolgende peloton te ontsnappen. De kopgroep was onbereikbaar, maar Rene was tevreden met zijn 6e plaats.

Zondag 10 april waren de UWTC veteranen Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh aan de start in Rotterdam. Bij de 60+ ontstond na 3 ronden een kopgroep van 6 renners met John Tromp erbij. De renners bleven vooruit en Marco van Leeuwen uit Hellevoetsluis won de wedstrijd voor John Tromp, die hiermee zijn eerste podiumplaats behaalde van dit prille seizoen. In de wedstrijd voor 70+ kwam na 5 ronden een kopgroep van 6 renners met daarbij Guus Zantingh. Halverwege de wedstrijd viel de kopgroep uiteen, de wedstrijd werd gewonnen door Arie Blomberg uit Kedichem tweede werd Ron Smit uit Zandvoort. Guus Zantingh wist als 4e te finishen en Leen Blom kwam als 9e over de eindstreep.


Laatst bewerkt op: 13 april 2022 06:47

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooie successen voor UWTC

Uithoorn - De UWTC junioren Mike Derogee, Rens Grömmel en Lars Hopman reden zondag 10 april het regiokampioenschap van Waterland, een koers van 2 uur en 5 ronden. Rens probeerde een paar keer in de beginfase van de wedstrijd weg te komen maar ze werden terug gehaald. Lars probeerde na … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: