Periodetitel voor CSW

Geplaatst op: 13 april 2022

CSW begon prima aan de wedstrijd en had al heel snel op voorsprong kunnen komen. Elroy Baas verzond de bal uit een vrije trap richting de 2e paal waar Berry Kramer de bal niet kon raken om doeltreffend te worden. Na 5 minuten spelen was het echter wel raak. Noah Steen kwam op rechts prima door en gaf de bal hard voor waar de instormende Matt Veerhuis snoeihard inschoot. Een flinke opsteker voor de ploeg uit Wilnis. Het spel golfde daarna wat heen en weer met CSW als ploeg met het meeste balbezit maar vaak te slordig om echt dreigend te worden. De kansen voor Nieuwland waren ook spaarzaam mede ook door het feit dat de lastig te bespelen spits van Nieuwland prima in bedwang werd gehouden door Jelle v.d. Bosch en Robbert Kompier, het centrale duo achterin. Bij een vrije trap van Nieuwland belandde de bal in de handen van doelman Rahim Gok en een schot van buiten de zestien was ook een prooi voor Gok. Vlak voor rust wist CSW de voorsprong uit te bouwen. Na prima combinatiespel werd Bram Korver aan de rechterkant weggestuurd. Korver behield het overzicht en lag de bal terug op de vrijstaande Dennis Prange die daarna heel beheerst de 0-2 binnenschoot.

De tweede helft ging Nieuwland verbeten op zoek om de achterstand te verkleinen. Het kreeg enkele hoekschoppen maar gevaar leverde dit niet op. CSW wilde wel doordrukken maar zoals gezegd was de ploeg veel te slordig in balbezit en zocht veel te vaak de moeilijkste oplossing. Het kreeg wel enkele mogelijkheden maar goed keeperswerk voorkwam een grotere voorsprong. Met nog 10 minuten op de klok mocht Nieuwland een vrije trap nemen rand zestienmeter. De bal werd in de muur van richting veranderd en zodoende stond doelman Gok op het verkeerde been en de 1-2 op het scorebord. Er volgde nog een spannende slotfase want CSW was het even helemaal kwijt. Gok redde bekwaam op een bal die uit de draai werd ingeschoten. Aan de andere kant leek Veerhuis te gaan scoren maar de bal werd met de voet gestopt door de doelman van Nieuwland. Het bleef spannend tot het einde maar CSW gaf de nipte voorsprong niet meer uit handen en veroverde door deze zege de dik verdiende periodetitel. Complimenten voor deze prima spelersgroep, trainer Michel Strating en assistent Guus Verhoef zijn hier wel op zijn plaats.

Laatst bewerkt op: 13 april 2022 06:48

Wilnis - CSW heeft zaterdag de beloning gekregen voor de knappe serie overwinningen die na de winterstop werden behaald. Het sleepte de 2e periodetitel in de wacht en zodoende is de ploeg verzekerd van een plek in de nacompetitie. Op bezoek bij Nieuwland werd een benauwde 1-2 overwinning behaald.  CSW … Lees meer »