CSW verslaat koploper BFC

Geplaatst op: 18 april 2022

CSW speelde zaterdag een cruciaal duel in Bussum. Tegen koploper BFC dat gelijk stond in punten met De Meern was het een kwestie van aanhaken of afhaken in de strijd om de titel. Het gat was 4 punten maar na zaterdag nog slechts 1 want CSW stapte na 90 enerverende minuten als winnaar van het veld.

Reeds na 2 minuten spelen kwam CSW al op voorsprong. Bij een voorzet van Bram Korver schatte de doelman de situatie verkeerd in, de bal belandde op de lat waarna de terugspringende bal door Berry Kramer in het lege doel werd gekopt. In die beginfase was CSW voetballend duidelijk de betere ploeg met goed combinatiespel. Maar na een kwartier spelen kwam BFC bijna op gelijke hoogte. Bij een voorzet vanaf links werd de bal in de zestien uit de lucht op de schoen genomen maar de lat bracht redding voor CSW. Niet veel later leek CSW een unieke kans te krijgen op de 0-2 toen Matt Veerhuis de diepte werd ingestuurd en alleen op de doelman kon afgaan maar Veerhuis die duidelijk achter zijn man vandaan kwam werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. CSW kreeg in deze eerste helft ook een aantal hoekschoppen wat ook wel gevaar opleverde maar de kopballen troffen net geen doel. Verdedigend gezien had CSW de zaakjes prima op orde en BFC was zoekende naar de juiste opening. Weinig moeilijk werk dus voor de rust voor doelman Rahim Gok wat in de tweede helft wel anders zou worden.

Na rust kreeg BFC direct al een grote kans op de gelijkmaker na een slordigheidje aan de kant van CSW maar de bal werd uit een moeilijke hoek naast het doel geschoten. CSW pakte de draad weer op en kreeg in het eerste kwartier na rust veel ruimte om gevaar te stichten alleen de juiste precisie ontbrak bij de laatste bal. BFC begon steeds meer aan te dringen en kreeg ook wel mogelijkheden maar doelman Gok bleek voor de ploeg uit Bussum een niet te nemen horde deze middag. Bij elke voorzet was de doelman de baas in de lucht en ook bij inzetten vanaf de grond kwam hij als winnaar tevoorschijn. BFC kreeg ook diverse hoekschoppen te nemen maar dit leverde geen gevaar op. Aan de andere kant was het Stefan Tichelaar die vlak voor tijd bijna doeltreffend was maar zijn schot in de korte hoek werd prima gestopt door de doelman. BFC perste er nog een laatste inspanning uit maar CSW wenste niet te capituleren en wist zodoende de achterstand op BFC te verkleinen tot op 1 punt. Het gat met koploper De Meern, dat zijn wedstrijd wel won, blijft 4 punten maar met nog 8 wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk.

Laatst bewerkt op: 18 april 2022 11:02

CSW speelde zaterdag een cruciaal duel in Bussum. Tegen koploper BFC dat gelijk stond in punten met De Meern was het een kwestie van aanhaken of afhaken in de strijd om de titel. Het gat was 4 punten maar na zaterdag nog slechts 1 want CSW stapte na 90 enerverende … Lees meer »