Promotie voor De Vinken 1 en De Vinken 2

Geplaatst op: 18 april 2022

Vinkeveen - Terwijl het veldseizoen al is opgestart, moesten De Vinken 1 en De Vinken 2 nog een laatste wedstrijd in de zaal spelen om promotie veilig te stellen. En dat is gelukt. De Vinken 1 won afgelopen zaterdag met overtuiging van ESDO 1 uit Kockengen en promoveerde naar de tweede klasse. In een volle Boei in Vinkeveen won het eerste team van korfbalvereniging De Vinken met 18-10. De Vinken 2 won met 21-19 van Animo 3 en promoveert hiermee naar de reserve tweede klasse.

De sfeer zat er goed in bij De Vinken. De jeugdteams hadden voor prachtige spandoeken gezorgd om de selectieteams extra aan te moedigen. De tribunes in de blauw en wit versierde Boei zaten gezellig vol. De Vinken 2, gesponsord door Partycentrum De Vink, zorgde voor een boeiend voorprogramma in de return tegen Animo 3. Het scoreverloop ging redelijk gelijk op. Halverwege de tweede helft kwam De Vinken op een stabiele voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Daarmee stelde De Vinken 2 de promotie veilig en kon het publiek zich opmaken voor de hoofdmacht.

De eerste promotiewedstrijd van het vlaggenschip tegen ESDO werd in Kockengen nipt gewonnen met 1 doelpunt verschil. Dit keer wilde De Vinken met meer overtuiging winnen. De allerjongste leden van de club, “de Kangoeroes” mochten met de spelers van het eerste team het veld oplopen en tijdens de wedstrijd vanaf de eerste rang aanmoedigen.

Ruime afstand in de eerste helft

Levi Kroon scoorde in de eerste minuut van de wedstrijd al direct de 1-0. Hij begon samen met Jelle Mul, Mariska Meulstee en Eva Hemelaar in de aanval. De eerste verdediging bestond uit Rutger Woud, Jerom Stokhof, Emese Kroon en Zoë van Dasler. De tegenpartij reageerde vrij snel op de 1-0 met een eerste tegendoelpunt. Rutger Woud zorgde voor de 2-1 en vervolgens scoorde De Vinken de 3-1 en de 4-1 door de dames Zoë van Dasler en Eva Hemelaar. ESDO gaf De Vinken weinig ruimte, maar miste zelf heel veel kansen, waardoor De Vinken toch verder kon uitlopen naar 5-1 via een strafworp van Mariska Meulstee. ESDO kwam wel wat terug, raakte meer kansen, maar De Vinken kwam niet echt in gevaar. Overtuigend bleef De Vinken scoren en kwam de ruststand uit op 12-5. Doelpunten kwamen van Eva (3x), Rutger (2x), Mariska en Zoë.

Minder doelpunten in de tweede helft

In de tweede helft opende Levi Kroon opnieuw de score door de 13-5 te maken. Dat was niet zijn enige doelpunt in de tweede helft, maar liefst vier van de zes doelpunten kwamen van hem af. Zoë scoorde de 14-5. Er vonden vervolgens wat wissels plaats en Emese Kroon moest helaas geblesseerd het veld verlaten. ESDO bleef proberen dichterbij te komen en zat er vooral in de verdediging bij de dames bovenop, maar het lukte ze niet om het verschil goed te maken. De Vinken bleef rustig en het eigen spel spelen. De einduitslag kwam uit op een overtuigende 18-10.

Tot slot

De Vinken, gesponsord door de Suite uit Mijdrecht, promoveert met dit verdiende kampioenschap naar de tweede klasse in de zaal. Een mooi resultaat van het team met trainer/coach Sabrina Kooijman. Nu op naar een net zo succesvol veldseizoen!

Laatst bewerkt op: 18 april 2022 11:15

Vinkeveen - Terwijl het veldseizoen al is opgestart, moesten De Vinken 1 en De Vinken 2 nog een laatste wedstrijd in de zaal spelen om promotie veilig te stellen. En dat is gelukt. De Vinken 1 won afgelopen zaterdag met overtuiging van ESDO 1 uit Kockengen en promoveerde naar de … Lees meer »