Pijnlijk verlies CSW

Geplaatst op: 25 april 2022

Vanaf het begin was het CSW dat de wedstrijd domineerde. Heel veel balbezit voor CSW maar de ploeg had moeite om een juiste opening te vinden in de hechte defensie van Benschop. Benschop loerde op de counter maar kon vooralsnog weinig gevaar stichten. Het wachten was op de openingstreffer voor CSW en die kwam er ook via een kopbal van Jordy de Groot. Gevlagd werd er niet maar de scheidsrechter had zelf buitenspel geconstateerd en keurde het doelpunt af. Ook de vele voorzetten leverde niet het gewenste resultaat op in het overvolle doelgebied. Een vrije schietkans van de Groot werd door de doelman prima gestopt. Benschop kreeg in deze eerste helft nog wel een paar hoekschoppen te nemen maar ook zonder resultaat. Vlak voor rust was het weer CSW dat scoorde uit een scrimmage maar ook dit doelpunt keurde de scheidsrechter af omdat hij een handsbal had gezien van een CSW’er maar het was toch echt iemand van Benschop die hands had gemaakt.

Na rust wederom eenrichtingsverkeer richting de doelman van Benschop. Grote kansen bleven uit omdat CSW vaak te slordig was in de eindpass. Maar na een kwartier spelen in deze tweede helft kreeg CSW toch loon naar werken. Bram Korver kwam aan de rechterkant goed door en zijn afgemeten voorzet werd door Jordy de Groot prima afgerond. CSW wilde meer en ging verbeten op jacht naar een tweede treffer. Door deze enorme aanvalsdrift kwam het nogal eens voor dat CSW met heel veel spelers voor de bal ging lopen. Bij balverlies aan de kant van CSW kwam Benschop er een aantal malen gevaarlijk uit en werd het steeds dreigender. Bij een gevaarlijk schot ging de bal via een eigen speler van Benschop over de achterlijn waarbij CSW goed wegkwam. Met nog een kwartier op de klok kreeg Benschop een hoekschop. De bal kwam terecht bij de eerste paal en werd vervolgens in de verste hoek gekopt. CSW kon weer opnieuw beginnen en zoals gezegd werd er aangevallen met heel veel ruimte in de rug. Na balverlies op het middenveld kwam Benschop er weer razendsnel uit. In eerste instantie kon doelman Thijs Imming het schot nog keren maar in de rebound was hij kansloos en zo stond CSW zomaar met 1-2 achter. CSW ging vol op jacht naar de gelijkmaker en toen Berry Kramer de zestienmeter in dribbelde en vervolgens werd neergehaald verwachtte iedereen een strafschop. Maar helaas voor CSW had de scheidsrechter het voor de derde keer weer anders gezien en kreeg CSW een vrije trap tegen vanwege een schwalbe waarbij Kramer ook nog een gele kaart kreeg, zijn tweede van de middag, en dus kon vertrekken. CSW bleef nog wel aandringen maar het was duidelijk een middag dat alles de verkeerde kant opviel. Door de vele ruimtes die CSW achterin liet kon Benschop aan het slot van de wedstrijd nog een scherpe counter plaatsen die vervolgens prima werd uitgespeeld en de bal eenvoudig in het lege doel werd getikt. Daarmee werd de eindstand op 1-3 bepaald en verliet CSW het veld met een onverdiende en pijnlijke nederlaag.

Laatst bewerkt op: 25 april 2022 21:01

Wilnis - CSW heeft zaterdag op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden. Tegen Benschop was CSW de gehele wedstrijd de betere ploeg maar na 90 minuten stond er wel een 1-3 eindstand op het bord. Door deze nederlaag kunnen de titelaspiraties voorlopig weer de ijskast in. Vanaf het begin was … Lees meer »